4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Beidzot zināma metode, kā pareizi atrast īsto Eirovīzijas dziesmu! (+VIDEO)

 

Kā izvēlēties dziesmu, lai tā patiktu ne vien pašiem, bet arī klausītājiem ārpus Latvijas? Šis jautājums sagādā galvassāpes ne vienam vien Latvijas iedzīvotājam laikā, kad jāizvēlas īstā un vienīgā dziesma, ko sūtīt uz lielo Eirovīziju. Lai arī kādi bijuši līdzšinējie centieni – rezultāts lielākoties ir viens: jau kuro gadu pēc kārtas Latvijas dziesmas netiek tālāk par pusfinālu. Vai neveiksmju periodam ar Samantas Tīnas uzvaru Supernovā pienācis gals? Vai arī tiksim pārstrādāti? Beidzot zināma metode, kas turpmāk dziesmas ļaus sašķirot pareizi!

Kā video norāda Vislatvijas Šķiratlona trenere Viktorija, ar dziesmām ir tāpat kā ar atkritumu šķirošanu – pareizie resursi jāsadala pareizajās vietās un jau pašā sākumā ir jāatsakās no visa, kas lietojams tikai vienreiz. Gatavojoties lielajam Eirovīzijas finālam, vērts ieklausīties Viktorijas nacionālās atlases padomos, kā pareizi šķirot dziesmas. Tātad, ja dziesma rakstīta tikai konkursam un otrreiz to neviens neklausīsies, – nebalso! Bet, ja vienu dziesmu nav iespējams izvēlēties, jo patīk daudzas, Viktorija aicina uzdot sev jautājumu – vai es to klausīšos vairākas reizes? Ja nē, tad gluži kā ar kleitām, kas skapī gadiem stāv nevalkātas, atdodam tālāk. Ja neder tev, derēs kādam citam (varbūt kādam citam konkursam vai godiem)!

Bet, ja tomēr liekas, ka patīk un vajag, tad esi gatavs uzņemties arī publisku atbildību par savu izvēli – fanot, dziedāt līdzi un dejot! Savukārt tāda izvēle kā “pieņemsim, ka derēs”, pēc Viktorijas domām, pasaulē neeksistē. Kā norāda trenere, pieņemsim nekad ne pie kā laba nenoved, gluži kā fakts, ka cilvēki kāzās dāvina servīzes, pieņemot, ka kāds tās lietos. Lieto vienu reizi. Un tad stāv skapī. Gluži tāpat esot ar dziesmām. 

Ja tomēr nespēj izvēlēties, vismaz klusē par to, ko izvēlējušies citi – video noslēgumā tieša ir Viktorija. 

Video

Autors: LTV Supernova

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 972
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 973