1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Lieliska iespēja: Laimē kurpes no Samantas Tīnas garderobes!

 

Latvijas Zaļais punkts, rūpējoties par tīras un sakārtotas vides saglabāšanu ikdienā, maijā uzsāka iniciatīvu “EiRevīzija”, kuras laikā iedzīvotāji tiek aicināti ieviest kārtību savās mājvietās, atbrīvojoties no nevajadzīgajām mantām, tās pareizi sašķirojot. Ikviens iniciatīvas dalībnieks vēl var pagūt pieteikties “EiRevīzijas” konkursam, kura termiņš pagarināts līdz 5.jūnijam, un, iesūtot fotogrāfijas, pretendēt uz ikdienā noderīgām balvām, tostarp stilīgām kurpēm no dziedātājas Samantas Tīnas garderobes.

Izaicinājumu piedalīties “EiRevīzijā” pieņēmusi arī dziesmu konkursa “Eirovīzija” Latvijas fināla “Supernova” uzvarētāja Samanta Tīna, kura nodrošina vienu no konkursa balvām – augstpapēžu kurpes no savas garderobes: “Iniciatīva “EiRevīzija” ir lieliska motivācija, lai beidzot atbrīvotos no lietām, kuras jau ilgu laiku netiek lietotas un gulstas skapju un plauktu tālākajos nostūros. Kādam tās būs stikla burciņas, citam kartona kastītes, bet vēl kādam apģērbs un apavi – tam visam ir iespējams dot otru dzīvi. Es piedalos “EiRevīzijā”, veicot savas garderobes pārkārtošanu, lai dotu jaunas iespējas apģērbam un apaviem, kas laika gaitā man pašai kļuvuši lieki,” pauž Samanta Tīna.

“EiRevīzija” konkurss notiek Latvijas Zaļā punkta Facebook profilā @zaļais.punkts, kur iedzīvotāji aicināti publicēt vai nosūtīt vēstulē savu fotogrāfiju ar atspoguļojumu par dalību mājas revīzijā, atkritumu šķirošanā, “ploging” vai citās vides sakopšanas aktivitātēs. Visi konkursa dalībnieki, kuri līdz 5.jūnijam būs iesūtījuši savas fotogrāfijas, piedalīsies izlozē par patīkamām un ikdienā noderīgām balvām. 

Sašķirotās mantas, ievērojot valstī noteiktās piesardzības prasības, iedzīvotāji var nodot tuvējos atkritumu dalītās vākšanas punktos visā Latvijā. Vieglo iepakojumu (plastmasas, papīra, metāla) un stikla taru iespējams izmest gan publiski pieejamos atkritumu šķirošanas konteineros, gan, atbilstoši atkritumu apsaimniekotāja piedāvājumam, individuāli lietojamajos. Atkritumu šķirošanas laukumos, kuri pieejami visā Latvijā, var nodot arī elektroiekārtas, mēbeles, koka iepakojumu, metālu, autoriepas un citus priekšmetus. Kopš pagājušā gada septembra Rīgā un tuvējā Pierīgā pieejami arī tekstila šķirošanas konteineri, kuri tika uzstādīti Latvijas Zaļā punkta un SIA “Eco Baltia vide” tekstila šķirošanas pilotprojekta ietvaros, kā arī lieliem soļiem jau notiek darbs pie bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītās vākšanas ieviešanas Latvijā. 

Informāciju par dažāda veida atkritumu šķirošanas vietām var atrast Latvijas Zaļā punkta mājas lapā www.zalais.lv  sadaļā “Kur izmest?”, savukārt par pareizu atkritumu šķirošanu – sadaļā “Atkritumu šķirošana”. 

Autors: Latvijas Zaļais punkts

30.05.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.