11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

10 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu uzglabāt ledusskapī

 

Open refrigerator filled with food by Andrey Armyagov on 500px.com

Ledusskapis tiek uzskatīts par drošāko vietu ēdienam, jo šķiet, ka tādējādi tas ilgāk saglabāsies svaigs. Bet ne vienmēr tā notiek – daudzus ēdienus ledusskapī vispār nevajadzētu uzglabāt. Tur viņi zaudē savu vērtību un pat ātrāk bojājas!

Tomāti. Ledusskapis var pārvērst sulīgu, koši sarkanu tomātu par mīkstu un bezgaršīgu masu. Tiem labākā vieta ir uz virtuves letes. Ja tu nogriez pusi tomāta, otru pusi var ielikt maisiņā un atstāt uz darba virsmas (ja plāno to apēst tajā pašā dienā). Ja vēlies uzglabāt mazliet ilgāk, tad gan liec ledusskapī, bet apēd pēc iespējas ātrāk!

Sīpoli. Ledusskapja mitrums var padarīt sīpolu mīkstu un sapelējušu. Glabā tos vēsā, labi vēdināmā un tumšā vietā. Ja tu esi sākusi sīpolu griezt, tad pārpalikumu vari uzglabāt ledusskapī, pirms tam ieliekot to gaisu necaurlaidīgā maisā.

Ķiploks. Ledusskapī ķiploka daiviņas var sākt dzīt asnus, kļūt mīksti un sapelējuši. Labāk glabā tos tāpat kā sīpolus.

Maize. Tas varētu izklausīties savādi, bet ledusskapī maize sakalst ātrāk, nekā ārpus tā. Ja tu plāno maizi apēst vienas vai divu dienu laikā, droši vari uzglabāt to maizes kastē. Citādā gadījumā glabā to saldētavā, kur tā varēs uzglabāties pat pāris mēnešus.

Medus. Ledusskapī medus var sākt kristalizēties un pārvērsties par cietu masu, kuru ir gandrīz neiespējami izdabūt ārā. Labāk glabā to skapītī.

Baziliks. Ledusskapī bazilika lapas zaudē savu aromātu un garšu. Labāk glabā to ūdens glāzē.

Negatavi augļi. Ledusskapī auglis nenogatavosies. Glabā to uz darba virsmas. Pēc tam uzreiz apēd vai ieliec uz vienu vai divām dienām ledusskapī. Vēsums augļus pasargās no sapelēšanas un pārgatavošanās.

Asā (čili) mērce. Pat, ja pudelīte jau ir atvērta, uzglabā to skapītī. Nav ne mazākās vajadzības likt to ledusskapī.

Eļļa. Ledusskapis nav labākā vieta eļļai. Labāk glabā to tumšā un vēsā vietā.

Kafija. Ja tu vēlies, lai kafijas pupiņas saglabājas svaigas pēc iespējas ilgāku laiku, neturi tās ledusskapī. Ledusskapī tās zaudēs savu aromātu un garšu, kā arī absorbēs sevī citu produktu smaržas. Labāk glabā to skapītī.

 

Avots: Epicurious.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.