5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Lieliskais palīgs traipu tīrīšanā (un ne tikai) – alus

 

Raudzētais alkoholiskais dzēriens alus ir iecienīts ne tikai siltā vasaras dienā, atpūšoties ar draugiem, bet arī vērojot iecienītāko sporta spēli. Izrādas, ka alus ir spējīgs uz ne to vien. Šis dzēriens matus padarīs kuplākus, gaļu mīkstāku, bet dārzu atbrīvos no nelūgtajiem kaitēkļiem – gliemežiem. Neticami!

Matu losjons. Lai padarītu matus kuplākus, izmazgājiet tos ar šampūnu un pēc tam ieziediet tajos pusi tases ūdens, kas sajaukta ar 3 ēdamkarotēm alus. Pagaidiet pāris minūtes, tad izskalojiet.

Gaļas mīkstināšana. Uzlejiet bundžu alus cietam gaļas gabalam. Ļaujiet ievilkties vismaz stundu. Labākam rezultātam ielieciet gaļu ledusskapī un atstājiet uz visu nakti.

Zelta dārglietu spodrināšana. Notīriet rotaslietas, kurās nav dārgakmeņu, ar mīkstu drāniņu, kam uzliets alus. Tikai neizmantojiet eila tipa tumšo alu. Pēc spodrināšanas nosusiniet ar dvieli.

Koka mēbeļu tīrīšana. Uzklājiet to ar mīkstu lupatiņu uz mēbelēm un notīriet ar sausu drānu.

Gliemju un gliemežu lamatu veidošana. Šie kaitēkļi nespēj pretoties alum. Lai atbrīvoties no gliemjiem un gliemežiem, ierociet zemē tvertni, kurā ielejiet pusi pudeles silta alus. Nākamajā dienā tvertne būs pilna ar noslīkušiem gliemežiem.

Kafijas un tējas traipu tīrīšana no galdauta. Uzlejiet nedaudz alus uz auduma un viegli paberzējiet! Traipiem vajadzētu izzust. Iespējams, šo procedūru vajadzēs atkārtot vairākas reizes.

 

Atgādinām, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga veselībai!

 

Rakstā izmantoti padomi no Reader’s Digest grāmatas “Parastu lietu neparasts pielietojums”. Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.