8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Farmaceite: imunitāte, neatkarīgi no gada laika, jāstiprina regulāri

 

Rudens mūs pārsteidzis ar pārsvarā patīkami siltu laiku taču vienlaikus daudziem tas sācies jau ar saaukstēšanos. Lai gan galvenais saaukstēšanās iemesls rudenī ir straujās temperatūras maiņas, vienlaikus BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa vērš uzmanību uz to, ka cilvēki bieži neaizdomājas par imunitātes stiprināšanu, kam jāpievēršas savlaicīgi un regulāri.

Farmaceite skaidro, ka cilvēki reti kad vasarā un arī rudenī aizdomājas par imunitātes stiprināšanai nepieciešamajiem vitamīniem un uzturvielām, kas ļauj cīnīties ar saaukstēšanās cēloņiem, nevis sekām, kas nebūt nav pareiza pieeja.

Viņa atzīst, ka cilvēki aizvien vairāk sākuši iegādāties D vitamīnu un magniju, tomēr aicina aizdomāties arī par citiem imunitāti stiprinošiem vitamīniem un uztura bagātinātājiem, kas mūsu klimatam raksturīgajos laika apstākļos ir noderīgi palīgi imunitātes stiprināšanai.

Pieaugošo pieprasījumu pēc D vitamīna un magnija Z. Ozoliņa skaidro ar to, ka cilvēki pakāpeniski apzinās D vitamīna pievienoto vērtību, jo īpaši imunitātes stiprināšanā, kā arī izjūt magnija trūkumu organismā, ko var radīt stress un nepilnvērtīgs uzturs, piebilstot, ka šie nebūt nav vienīgie līdzekļi spēcīgai imunitātei.

Farmaceite tāpat uzsver, ka ļoti bieži saaukstēšanās skar tieši bērnus, kas klasiski rudenī vienu nedēļu apmeklē skolu vai dārziņu, lai pēc tam vismaz dažas dienas pavadītu mājās saaukstējušies vai saķēruši kādu vīrusu.

Bērni no saaukstēšanās rudenī ir krietni nepasargātāki kā pieaugušie, straujās temperatūras maiņas, pie kā vēl neesam pieraduši, un tas, ka liela dienas daļa ir jāpavada vienā vai pāris telpās, diemžēl ir ļoti pateicīgi, lai saķertu kādu vīrusu vai saaukstētos, norāda Z. Ozoliņa.

Farmaceite aicina ikvienu negaidīt ziemu un savlaicīgi aizdomāties par to, ka mūsu platuma grādos vitamīni un uztura bagātinātāji imunitātes stiprināšanai kā papildinājums veselīgam dzīvesveidam un uzturam ļauj krietni retāk domāt par iespējamu saaukstēšanos.

Iegriežoties aptiekā un iegādājoties vitamīnus vai uztura bagātinātājus, Z. Ozoliņa aicina parūpēties ne tikai par sevi, bet arī bērniem, paturot prātā rūpīgi izlasīt produktu lietošanas instrukcijās norādītos vecuma ierobežojumus, tāpat, arī neskatoties uz laika apstākļiem, censties pēc iespējas vairāk laika pavadīt svaigā gaisā un neaizmirst par sportiskām aktivitātēm.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.