11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tu viegli padodies citu viedoklim? Pastāstīsim, kā atpazīt un iznīcināt šo netikumu!

 

Lai gūtu panākumus, ir svarīgi prast pareizi uzvesties savā un apkārtējo cilvēku sabiedrībā. Ja tu būsi pārāk pielaidīga, tad nonāksi līdz tam, ka risināsi citu cilvēku problēmas, bet tavas intereses netiks ņemtas vērā. Ja tu baidies izteikt savu viedokli un sekot savam mērķim, tu pazemo sevi un apspied savu potenciālu.

Lūk, pāris pazīmes, kas liecina par to, ka tu esi pārāk viegli iespaidojams cilvēks:

Darbaholisms

Dažkārt viegli iespaidojami cilvēki vēlas citu acīs parādīt savu patieso vērtību. Tā rezultātā tu sāc darīt lietas, kuras it nemaz negribas, jo tu baidies, ka tevi nosodīs par nepietiekamu centību.

Kad cilvēki jūt, ka tu par visām varītēm centies viņiem izdabāt, viņi zaudē cieņu pret tevi. Atslābsti un dari savu darbu, un, lai citi dara savu daļu. Vienatnē visu kvalitatīvi paveikt nav iespējams. Iemācies pateikt „nē”, un par to nejusties vainīga.

Klusēšana

Katru reizi, kad tu neizsaki savu viedokli vai neatbildi uz aizvainojumu, tu cilvēku acīs zaudē nozīmi, un viņi vienkārši skatās tev cauri. Nekautrējies teikt patiesību.

Lai kaut ko dzīvē sasniegtu, ir jāsaprot, ka dažkārt konflikts ir neizbēgams. Iemācies būt drosmīga.

Nepārliecinātība par sevi

Met pie malas ieradumu lūgt apkārtējiem atļauju tad, kad tas nemaz nav nepieciešams. Bieži vien tā notiek tad, kad vēlamies citu acīs izskatīties pieklājīgi. Diemžēl, kad mēs nespējam patstāvīgi rīkoties, mēs izskatāmies muļķīgi un nožēlojami. Iemācies pieņemt lēmumus patstāvīgi pat tad, kad nejūties par sevi pārliecināta. Ja cilvēki redz drosmīgu rīcību, viņi tai seko.

 Ieradums visu laiku atvainoties

 Ja tu katru teikumu sāc ar „es atvainojos”, tad cilvēki domās, ka tu sevi necieni. Nevajag atvainoties par savu eksistenci. Iemācies teikumu sākt ar vārdu „paklausieties”.

Cīnies ar visiem šiem nejaukajiem ieradumiem, un tu manīsi, kā dzīve mainās!

Piekāpīgums

Tu regulāri mīkstini vai pilnībā maini savu pozīciju, jo baidies, ka apkārtējiem tavi patiesie nodomi varētu nepatikt. Lai gūtu panākumus, tev ir jāprot stingri pieturēties pie sava viedokļa, un nebaidīties to izteikt.

Citu piekrišanas meklēšana

Tu izjūti nepieciešamību gūt citu piekrišanu kaut ko darīt. Tas var būt diezgan nomācoši, tāpēc nevajag gaidīt, ka tavā vietā vienmēr būs kāds, kas izlems ko darīt. Visu laiku paliekot otrajā plānā, tu panākumus negūsi. Tev ir jānotic pašas spēkiem un biežāk jāspēj pieņemt patstāvīgus lēmumus.

Šaubīgums

Ja tu regulāri centies citiem teikt un darīt labu, tas var liecināt par nepārliecinātību par sevi. Sākot un beidzot sarunu ar komplimentiem, tu citos vari raisīt šaubas un domas par iespējamu manipulāciju. Tu zini, ka patiesībā tu vienkārši vēlies atstāt labu iespaidu uz cilvēku, taču, diemžēl, otrs tā var arī nedomāt.

Aizsardzības pozīcija

Parasti šī pozīcija liecina par vājumu. Dzīvē tev nāksies saskarties ar to, ka cilvēki nepiekritīs tavam viedoklim. Ja katras mazākās grūtības tevī raisa trauksmes un sarūgtinājuma sajūtu, tad panākumus tu noteikti negūsi. Ir jāiemācās pieņemt kritiku un tai pat laikā neierauties sevī.

Meli

Mēģinot izdabāt citiem, tu arī melo. Piemēram, piekrīti otram, lai gan sirds dziļumos domā citādāk. Ja tu visu laiku tikai seko citu cilvēku skatapunktam, tad ir skaidrs, ka neviens nevar iepazīt patieso tevi, novērtēt tavas idejas un viedokli. Tu negribi melot, bet tā vienkārši notiek. Ja gribi kaut ko sasniegt, ir jāsaņem drosme iesaistīties konfliktā vai pateikt nepatīkamo viedokli tieši sejā.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.