10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

10 šķēršļi starp jums un jūsu laimīgo dzīvi

 

1. Nepabeigtie darbi

Atbrīvojieties no pagātnes, nosakiet un sakārtojiet nepabeigtos darbus. Pabeidziet visu, ko esat iesācis: projektu, diētu, konfliktu, saistības, kuras esat uzņēmies – izpildiet tās, uzticiet citam cilvēkam vai vienkārši atsakies no tām.
 
2. Tagadnes ignorēšana

Šodien – tas ir visu „šodien” , kas bija pirms tam rezultāts. Labi nodzīvota tagadne dabiski veido brīnišķīgu nākotni. Ietaupiet dolāru šodien un rīt jums būs vairāk naudas. Apēdiet šodien par 500 kalorijām mazāk un rīt jūs sāksiet zaudēt svaru. Tikai tas, ko jūs darāt šodien, ietekmē jūsu nākotni.
 
3. Prioritāšu trūkums

Nekad nenodarbojieties ar to, ko visvairāk gribas, tieši tajā momentā, kad to visvairāk gribas. Ja jūs tik vienkārši reaģējat uz tuvāko lietu, kura ir nokļuvusi jūsu redzes lokā, jums nekad nebūs pietiekami laika nodarboties ar to, kas patiešām ir svarīgs. Neiedaliet laiku atbilstoši jūsu prioritātēm. Iedaliet prioritātes atbilstoši jūsu laikam.
 
4. Pašapmāns

Melot sev – viena no bīstamākajām sevis necieņas formām. Padomājiet par gadījumiem, kad jūs nebijāt godīgs pats pret sevi un kā to var izlabot. „Es vairs nekad neizlikšos, ka man ir vienalga, ko es lieku savā mutē”. „Es vairs nekad neizlikšos, ka budžeta pārtērēšana ir normāla parādība”.
 
5. Izdabāšana cilvēkiem

Ja jūs vienmēr sakāt „jā”, pat tad ja gribas teikt „nē” – jūs būsiet nelaimīgs, jūs zaudēsiet kontroli pār savu laiku un enerģiju jebkura cilvēka dēļ, kurš jums ir kaut ko lūdzis. Atbrīvojiet sevi, iemācieties aizstāvēt savas robežas.
 
6. Enerģijas noplūde

Ikdienas krīzēm un problēmām nav jārada enerģijas noplūdi. Lai jūsu dzīve rit pēc jūsu saraksta. Izdariet apzinātu izvēli: vienkāršojiet savus uzdevumus, organizējiet savu apkārtni tādam dzīves veidam, kādu jūs gribat dzīvot.
 
7. Sūdzēšanās jautājumu vietā

Jūs saņemsiet tieši tik, cik esat lūdzis. Sūdzēšanās – tā ir pasīvā pozīcija, nevis aktīvā. Apzināti lieciet saprast cilvēkiem, ka jūs gribat lūgt viņiem, nevis sūdzēties.
 
8. Nepietiekamas rezerves

Ja jums nav rezervju, jūs pieņemsiet lēmumus, kuri tiks balstīti uz trūkumu… naudas, laika, enerģijas. Tas radīs kļūdas un labvēlīgu iespēju zaudēšanu. Sistemātiski izslēdziet no savas dzīves noteiktas lietas tik ilgi, kamēr jums nebūs pietiekamu laika un naudas rezervju. Tad uzsāciet vadoties no šī stāvokļa.
 
9. Nepilnību slēpšana

Lai jūsu trūkumi palīdz jums būt godīgākam. Informējiet cilvēkus: „Esmu nepacietīgs, lūdzu, dodiet man zināt, ja palaidīšu garām to, kas jums ir nesaprotams” . „Es nemāku glabāt noslēpumus, lūdzu, nestāstiet man to, ko es varu izpļāpāt citiem”.
 
10. Vēlēšanās plānošanas vietā

Sāciet! Dariet kaut ko! Ja jūs visu laiku sēdēsiet un „vēlēsieties”, lai notiek kaut kas pats no sevis, diez vai jūs to sagaidīsiet. Radiet plānu un sāciet darboties!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.