10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Visu laiku labākā kūka – “Vāverīte”

 

tort-kusochek-orehi-shokolad

Sastāvdaļas:

Mīklai:

• olas – 5 gb.
• sviests – 200 g
• cukurs – 250 g
• milti – 1 gl.
• cepamais pulveris – 1 tējk.
• kakao – 1,5 ēdamk.
• rieksti – 350 g
• krējums – 4 ēdamk.
• citronu sula – 0,5 tējk.

Krēmam:

• saldais krējums – 500 ml.
• iebiezinātais piens – 0,5 bundž.
• putukrējuma stindzinātājs – 4 pac.

Glazūrai:

• saldais krējums – 200 ml.
• šokolāde – 200 g
• želatīns – 10 g
• cepumi pārkaisīšanai.

Lasi vēl:
Videorecepte: Vecrīgas – Vēja kūkas
Pankūkas ar gaļu! Laba recepte!
Gardas pankūkas brokastīs

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, baltumus ieliek ledusskapī. Izkausētu sviestu sakuļ līdz izveidojas putas. Pēc tam, turpinot kult, pievieno dzeltenumus pa vienam, pieliek krējumu un riekstus. Pieber cepamo pulveri, kakao un miltus. Baltumus sakuļ ar cukuru, beigās pieliek citronu sulu un pievieno mīklai.
Gatavo mīklu izlej formā, kura ieziesta ar sviestu un pārkaisīta ar miltiem, cep 200°С līdz gatava. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež 3 daļās.
Sakuļ saldo krējumu, pievieno iebiezināto pienu un putukrējuma stindzinātāju. Ar gatavo krēmu bagātīgi ieziest biskvītus un tortes sānus.
Sagatavot glazūru. Želatīnu izmērcēt ūdenī. Saldo krējumu sasildīt, bet ne vārīt, izšķīdināt tajā želatīnu. Pievienot šokolādi un kārtīgi samaisīt, līdz šokolāde izkususi, ļaut lai atdziest.
Glazūru liet tortes vidusdaļā( tad viņa pati satek kur vajag). Kad glazūra atdzisusi, iesmērēt tortes sānus un apkaisīt ar cepumiem. Dekorēt pēc saviem ieskatiem.

 

5 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.