3.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Aicina uz satikšanos priekšlaikus dzimušus bērnus ar vecākiem

 

Atzīmējot Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu, 17. novembrī Rīgas Lutera draudzes centrā (Torņakalna ielā 5) no pl. 15.00 – līdz 18.00 norisināsies “Satikšanās svētki”. Uz pasākumu aicināta ikviena ģimene, kurā aug priekšlaikus dzimis bērniņš. Tā ir iespēja ne vien satikt citus bērnus un vecākus ar līdzīgu pieredzi, bet arī aprunāties ar speciālistiem. Pasākumu organizē priekšlaikus dzimušo bērnu vecāku biedrība “Esmu klāt”. Dalība ir bez maksas. 

Pasākuma viesus uzrunās Priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpes programmas “Drošais apmetnis” patronese Iveta Vējone. Vecākus sveiks Latvijas Neonatologu biedrības vadītāja, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas neonatoloģe Dr. Amanda Smildzere un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa. 

“Tā ir ne vien skaista satikšanās ģimenēm, bet arī ārstiem un māsiņām, kuri ir liels atbalsts no bērna piedzimšanas brīža līdz braukšanai mājās. Šī kopā sanākšana ir apliecinājums, ka arī paši mazākie aug lieli, gudri un talantīgi, taču nepieciešamības gadījumā šī tikšanās ir iespēja arī aprunāties ar speciālistu un noskaidrot atsevišķus jautājumus,” stāsta A. Smildzere.

Svētku programmā paredzēts labdarības koncerts, kurā piedalīsies Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošā studija, māksliniece Inga Karpiča, kā arī vijolnieks Alvis Sebastians Kokins. Īpaši šim pasākumam ir izveidota krāsojamā grāmata, kuras zīmējumu autori ir priekšlaikus dzimuši bērni. Pasākuma laikā vecākiem būs iespēja dalīties atmiņās un pieredzē, kamēr bērni varēs piedalīties muzikālā nodarbībā un radošās aktivitātēs ar krāsainajām smiltīm. 

Par godu priekšlaikus dzimušo bērnu mēnesim priekšlaikus dzimušo bērnu vecāku biedrība “Esmu klāt” ir izveidojusi video, kurā atspoguļota priekšlaikus dzimušu bērnu aprūpe un mediķu atbildīgais darbs. Video var noskatīties šeit: http://ejuz.lv/priekslaikusdzimis. 

Par biedrību “Esam klāt”:

Biedrība “Esmu Klāt” oficiāli tika nodibināta 2017. gada 30. maijā kā kopīga platforma priekšlaikus dzimušo bērnu vecākiem. Tās primārais mērķis ir veicināt vecāku pieredzes apmaiņu un atbalstu. Ikdienā biedrība rīko tikšanās ar tām ģimenēm, kas jau devušies mājup no slimnīcas. Tiek rīkotas diskusijas, pieaicināti speciālisti, kā arī viens no galvenajiem uzdevumiem ir apmeklēt mammas nodaļā – kas ir viens no svarīgākajiem momentiem emocionālā atbalsta nodrošināšanā. 

Autors: Esam klāt

15.11.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.