12 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Pārvari sevi! Pieci psiholoģiski iemesli, kāpēc vajadzētu iet aukstā dušā

 

Young woman reacting in shock to hot shower water by Lars Zahner on 500px.com

Aukstai dušai ir savas priekšrocības. Tā sniedz labumu gan fiziskajai, gan garīgajai veselībai. Šoreiz parunāsim par garīgo…

Stiprina gribasspēku

Auksta duša ir lielisks vingrinājums gribasspēka attīstīšanai, jo bez tā dzīvē nekas nenotiek. Gribasspēks ir līdzīgs muskuļiem – lai tas kļūtu spēcīgāks, tas ir jātrenē.

Iesākumā pietiks ar vienu minūti dienā. Pirms kāpšanas ārā no dušas, ieslēdz aukstu ūdeni un pastāvi zem tā vienu minūti. Jā, tas nav patīkami, bet tur arī ir tā sāls. Labums būs tāds, ka no dušas tu izkāpsi moža un koncentrējusies. Padarot to par ieradumu, tu stiprināsi savu gribasspēku visās dzīves jomās.

Attīsta pacietību

Ir jāprot pārvarēt diskomforts. Sākot ar mazumiņu, tu sevi pieradini nereaģēt uz nepatīkamām fiziskajām sajūtām. Ar laiku tu šo spēju pārnes arī uz citām dzīves jomām. Ja kāds tevi kaitinās, tu mācēsi sevi kontrolēt.

Kā tas viss ir saistīts ar aukstu dušu? Pavisam vienkārši: auksta duša paaugstina spēju izturēt diskomfortu, bet tas palīdz pazemināt kopējo dzīves stresa līmeni.

Palīdz pieņemt pārmaiņas un būt pateicīgam

Stiprinot gribasspēku, tu attīsti pacietību. Kad tu kļūsti pacietīgāka, tu iemācies pieņemt pārmaiņas, kuras dzīvē notiek. Tāda situācijas pieņemšana ir tieši saistīta ar pateicību. Ja mēs neiemācīsimies pieņemt slikto, mēs nespēsim novērtēt labo.

Tas ir meditācijas veids

Ne velti daudzi meditācijas praktizētāji ieslēdz sevī elpošanas vingrinājumus. Kad mēs koncentrējamies uz savu elpošanu, mēs koncentrējamies konkrētajā brīdī.

Auksta duša pastiprina šo efektu. Kamēr mēs atrodamies aukstā dušā, mēs elpojam ātrāk un biežāk, bet mūsu uzmanība vienkārši nespēj pārslēgties uz nākotni vai pagātni. Mēs pievēršam uzmanību tikai konkrētajam brīdim.

Sanāk, ka katra auksta duša ir, kā īsa meditācija un iespēja uz īsu brīdi aizmirst par problēmām un trauksmēm, kas mums ir līdzās ikdienā.

Iemāca samierināties

Izjust samierināšanos ir lietderīgi. Un samierināšanās tev būs vajadzīga.

Ja tu regulāri iesi aukstā dušā, jau pēc mēneša vai diviem tu pamanīsi sevī pārmaiņas: tu būsi kļuvusi mierīgāka, enerģiskāka un disciplinētāka. Auksta duša vienmēr tev atgādinās to, ka tu ne ar ko neesi sliktāka par citiem, mēs visi esam vienādi. Lai arī cik stiprs cilvēks šķistu, aukstums „nospiež pie zemes” visus.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.