2.8 C
Rīga
ceturtdien, 19 decembris, 2024

Vēl nebijušu produktu debijas izstādē „Riga Food 2017”!

 
Foto: Publicitātes

Aveņu mārrutki, ābolu sviests, ingvera dzēriens, kūciņa burciņā… tie ir tikai daži no Latvijas ražotājujaunajiem produktiem, ko varēs apskatīt, nodegustēt un iegādāties Baltijas lielākajā pārtikas izstādē „Riga Food 2017”, kas no 6. līdz 9. septembrim notiks Ķīpsalā. Nāc un izbaudi vēl nebijušas garšas!

Ābolu sviests

Eksperti nopietni spriež, ka sviesta cenu kāpumam nav nekāda sakara ar sviesta pēkšņo popularitāti. Bet šī– ābolughī sviesta – popularitāte strauji pieaug un noteiktiiekaros arī tavas simpātijas! Launkalnes pagasta zemnieku saimniecības “Buliņi” īpašnieks Jānis Krieķis izcēlis no aizmirstības kādu senu latviešu našķi – ābolu sieru un tagad izstādē piedāvās arī ārkārtīgi garšīgo maizes muzejs “Kukaburra”ābolu sviestu, ko ir pazinuši jau senie latvieši. Ābolu saldais ghī sviests ideāli garšos ar pankūkām un maizi, savukārt sāļais lieliski saderēs ar sieru un vītināto gaļu.

Ingvera dzēriens “Ingverini” ar Latvijas augu piedevām

Ingveru jau no seniem laikiem dēvē par dzīvības, veselības un skaistuma sakni, kā arī par zelta garšaugu. Tas uzlabo vielmaiņu, stimulē asinsriti, to izmanto veselības uzlabošanā un vēl un vēl… Tamdēļ mājražotājs Jānis Smelteris no Ikšķiles novada ir nolēmis apvienot veselīgo un vērtīgo –ingveru ar Latvijas augu piedevām un „Riga Food 2017” prezentēs bezalkoholisku dzērienu „Ingverini”. Apmeklē izstādi, nogaršo un uzlabo tonusu!

Kūciņa burciņā

Vai zināji, ka Alūksnē laime tiek likta burciņā, pārtopot par gardāko kūciņu burciņā, kas radīta kā mājās – no dabīgām izejvielām un bez konservantiem? Nostāsti vēsta: “Kas vienreiz „Gustiņa”burciņkūciņunogaršojis, tas to mūžam iemīlējis un pats kļuvis par kripatiņu laimīgāks!” Vai tu vēlies nogaršot šo gabaliņu Alūksnes laimes? Izstādē „Riga Food 2017” tas būs iespējams! Turklāt „Gustiņa” piedāvājumā ir 7 dažādu veidu kūciņas burciņā: šokolādes, baltās šokolādes, burkānu, karameļu, vaniļas, mandeļu un bezē ar dzērvenēm.

Mārrutki ar avenēm

„Mārrutki der kopā gan ar bietēm, gan ar apelsīniem!” norāda „Mārlapiņu” saimnieks Māris Lapiņš, kurš šoreiz izstādē prezentēs ko pavisam neierastu – mārrutkus ar avenēm. Šo mārrutku garša ir saldeni pikanta ar izteikti svaigu aveņu garšu, vararī teikt, tie garšo kā pikants aveņu ievārījums ar patīkamu mārrutku asumu un pēcgaršu. Mārrutkus ar avenēm var lietot ar gan ar sāļiem, gan ar saldiemēdieniem, bet vislabāk tie sader kopā ar dažādiem sieriem unputnu gaļu. Pats eksotiskākais salikums –plombīrasaldējums ar mārrutkiem un avenēm. Jāatklāj, ka šobrīd mārrutki ar avenēm ir viens no „Mārlapiņu” vispieprasītākajiem produktiem. Un vēl – mārrutki ir ļoti veselīgi!

Mājās gatavoti maršmelovi

Tagad arī latviešiem ir pašiem savi maršmelovi – mājās gatavoti zefīri no Latvijā audzētām ogām un augļiem. Tik gaisīgi kā mākonis! „Mājas zefīrs” ir bez krāsvielām, konservantiem, E vielām un alergēniem. Notestē izstādē, atstāj savu vērtējumu un ieteikumu, ko saimniece Zane Paegle sola ņemt vērā tālākajā zefīru ražošanas procesā. Lai „Mājas  zefīrs” sagādā baudu ikvienam gardēdim!

Irbeņu pulveris

Vēlies būt vesels un skaists? “BestBerry” izstādē piedāvās produktu no rubīnsarkanās dabas veltes, īstas vitamīnu bumbas – irbenes, ko esam nepamatoti aizmirsuši. Irbeņu pulveris satur A, C, E, Fe, K, P vitamīnus, pektīnu, hlorogēnskābi, balderjāņskābi un citas vērtīgas vielas. Tas pazemina asinsspiedienu, holesterīna līmeni asinīs, veicina gremošanu un zarnu darbību. Lielisks vitamīnu spridzeklis rudens sezonā!

Foto: Publicitātes

Čili želeja

Latgales “Turku pirts ciema” vasara burciņās! Asumiņš ar raksturu!Izstādē “Riga Food 2017” būs iespējams to sasmaržot, nogaršot, papriecāties… Čili želeja ir vēl viena no “Turku pirts ciema” neparastajiem ievārījumiem. Tā lieliski sader ar sieru un speķi. “Pagājušajā gadā Turku ciemā bija lieliska čili raža, tāpēc domājām – kā to likt lietā? Uzvarījām čili želeju. Pašiem garšoja, tātad – garšos arī citiem. Pavisam vienkārši!” stāsta “Turku pirts ciema” rūķis Grigorijs Eniņš.

Svaigēdāju kūka

“Ideju bode” izstādē piedāvās nobaudīt griķu šokolādes kūku ar ogu krēmu, kas tapusi pēc jaunākajām uztura tendencēm no augstvērtīgām izejvielām. Kūkas sastāvā nav olas, piena produkti un tradicionālie milti. Tās gatavotas no svaigu ogu krēma, griķu šokolādes biskvīta, kas ir gan garšīgs, gan uzturvielām bagāts. Šīs kūkas ir piemērotas arī vegāniem!

Šogad vēl vairāk nekā citus gadus gan mājražotāji, gan starptautiskie pārtikas  nozares uzņēmumi savus jaunos produktus izvēlējušies prezentēt tieši izstādē „Riga Food 2017”, tāpēc pārsteigumi ir garantēti. Jaunumu tiešām ir daudz! Dažus aplūko jau tagad: www.bt1.lv/bt1/rigafood/?link=00000014

“Riga Food 2017” – no lietišķiem kontaktiem līdz gastronomiskiem baudījumiem!
Kā zināms, no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde „Riga Food 2017”, kas piedāvās vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus, meistarklases un degustācijas.

„Riga Food” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem un pasākumu programmai mājaslapā: www.rigafood.lv un
sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.