14.1 C
Rīga
svētdien, 19 maijs, 2024

Septiņas attiecību fāzes, kuras būtu jāizdzīvo ikvienam pārim

 

Nereti cilvēku savstarpējo attiecību virzību var paredzēt, jo liela to daļa notiek pēc vienotas shēmas. Tas nebūt nav slikti, jo tad vismaz var saprast, kurā fāzē pāris atrodas un kas ir jādara, lai nokļutu nākamajā.

Konfekšu – ziedu periods

Nav noteikta laika, cik ilgi šis periods ilgst, jo katram cilvēkam tas ir atšķirīgi. Kad vīrietis un sieviete satiekas, viņu organismos pastiprināti izstrādājas noteikti hormoni, kuru ietekmē pasaule sāk šķist skaistāka. Tajā brīdī otrā cilvēkā viss šķiet skaists: balss, skatiens un pat rakstura nepilnības šķiet nenozīmīgas un interesantas. Cilvēks ir gluži vai apreibis otra cilvēka klātbūtnes dēļ.

Šajā attiecību posmā nedrīkst pieņemt liktenīgus lēmumus, jo tas ir tikai pirmais no daudzajiem, kas sekos.

Realitāte

Jūtu un emociju vētra ir norimusies, jūs sākat apdomīgāk izvērtēt partnera rakstura un izskata plusus un mīnusus. Jūs jau esat pieraduši viens pie otra, tāpēc izturaties dabiskāk un brīvāk. Parādās īstais „Es”.

 Nepatika

Šis posms ir ļoti svarīgs! Cauri nepatikai ir jāizdzīvo. Ir jāpiedzīvo un jāpieņem otra cilvēka nepilnības. Protams, vieglākais un sliktākais variants ir šķiršanās, jo tad tu atteiksies no jau pārbaudītas vērtības, drīzumā satiksi jaunu vīrieti, ar kuru uzsākt konfekšu-ziedu periodu, un viss sāksies no jauna. No nepatikas posma aizbēgt nevar!

 Pacietība

Ja pāris attīsta pacietību, tad ar laiku atnāk arī gudrība. Arī šajā posmā būs strīdi, taču vairs ne tādi, kas nopietni apdraudēs attiecības.

Pienākums un cieņa

 Šī ir arī pirmā mīlestības stadija! Īstenībā mīlestības līdz šim nebija. Šajā attiecību etapā partneri sāk aizdomāties ne tikai par to, kas viņiem pienākas, bet arī par mīļotā cilvēka vajadzībām. Savu un partnera pienākumu apzināšanās attiecības iespaido pozitīvi.

Draudzība

Jūs kļūstiet pa īstam tuvi. Jūs uzticaties viens otram, jūs esat tuvākie draugi. Draudzība ir nopietns solis pretīm mīlestībai.

Mīla

Patiesa mīlestība nav vienkārša. Līdz tai ir jānonāk, un tas notiek caur augstākminētajiem posmiem. Mīlēt iemācās ilgstošu attiecību garumā, izejot cauri dažādām dzīves situācijām. Patiesa mīlestība nav jūtas, kas pēkšņi uzkrīt uz galvas. Īstai mīlestībai cilvēks nobriest, atsakoties no egoisma un aizspriedumiem.

 Daudzi pāri par mīlestību uzskata pirmo, konfekšu – ziedu periodu. Bet tiklīdz romantika zūd, nokrīt rozā brilles, sākas pirmās grūtības, un kāds nodomā, ka mīlestība ir beigusies.

Mīlestībā ir visas garšas: salda un sāļa, rūgta un pat skāba. Uzticība un iecietība ir galvenās mīlestības īpašības. Ja Jūs nospriedāt, ka mīlestība jūsu attiecības ir beigusies, tātad tā vēl pat nebija sākusies.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.