Ja tu vēlies ēst veselīgi un būt pārliecināta par to, ka tavs organisms uzņem tam nepieciešamās vielas, iekļauj uzturā zivis. Zivis satur daudz organismam noderīgu vielu.
Zivju sastāvā ir A, D, G, kā arī B grupas vitamīni. No mikroelemntiem var minēt fosfora, kalcija, magnija, dzelzs un kālija savienojumus. Tāpat zivīs ir jods, varš, cinks un mangāns, kas nodrošina normālu cilvēka organisma darbību.
Samazina sirds saslimšanu risku. Omega-3 taukskābes pasargā sirdi no hroniskām sirds slimībām kā arī samazina sirds mazspējas attīstības risku.
Tajās ir daudz D vitamīna. Šis vitamīns nodrošina veiksmīgu kalcija uzsūkšanos organismā un kaulu veselību. Lielai daļai cilvēku organismā šis vitamīns nav pietiekamā daudzumā, tapēc zivs ēšana nāks par labu.
Redzei. Omega-3 taukskābes uzlabo redzi un kopējo acu veselību.
Uzlabo miegu. Ja tu ilgi nevari aizmigt vai naktī bieži mosties, pamēģini biežāk ēst zivi. Tajā esošais D vitamīns uzlabo miega kvalitāti.
Pazemina holesterīna līmeni. Zivīs esošās Omega-3 taukskābes palīdz pazemināt sliktā holesterīna līmeni asinīs.
Mazina autoimūno saslimšanu risku. Tas tāpēc, ka zivīs esošais D vitamīns labvēlīgi ietekmē imunitāti.
Uzlabo vielmaiņas procesus. Omega-3 taukskābes labvēlīgi ietekmē vielmaiņu.
Pazemina asinsspiedienu. Ja tev regulāri ir paaugstināts asinsspiediens, pamēģini biežāk ēst zivis.
Palīdz sportistiem ātrāk atjaunoties. Zivīs ir barojošas vielas, kuras palīdz muskuļiem atjaunoties pēc pārpūles. Īpaši veselīgi muskuļiem ir uzņemt D vitamīnu un Omega-3 taukskābes.
Zivju lietošana palīdzēs izvairīties no depresijas un saglabās skaidru prātu arī vecumdienās.
P.S. Veselīgākas būs krāsnī ceptas zivis bez panējuma.
Autors: Dieviete.lv