15 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Par sapņiem, kas piepildās

 

Katra meitene savu nākotni izsapņo jau no agras bērnības. Arī es nebiju izņēmums. Lai gan sapņu profesijas mainījās viena pēc otras, vidusskolā tomēr sapratu, ka mans īstais lauciņš ir tieši žurnālistika. Taču, ja man toreiz kāds būtu teicis, ka pēc pāris gadiem es rakstīšu tik vērienīgā interneta lapā kā Cosmo.lv, man liktos, ka viņš vienkārši ir sajucis prātā!

Jau vasaras sākumā biju pamanījusi Cosmo.lv izsludināto iespēju pieteikties praksei, taču tajā mirklī tas likās kas neaizsniedzams. Likās, ka ne jau man, žurnālistikā nepieredzējušai meitenei, tā varētu paveikties. Tajā pašā laikā bieži pieķēru sevi pie domas – kā viss izvērstos, ja es tomēr būtu noriskējusi… Kad iespēja pieteikties parādījās vēlreiz, es vairs nevilcinājos un nosūtīju pieteikumu. Un man izdevās! Jau otro mēnesi esmu praktikante Cosmopolitan interneta lapā, un mana dzīve ir mainījusies par 180 grādiem (tikai uz pozitīvo pusi). Lai gan studijas nākas apvienot arī ar darbu Cosmo.lv, ne mirkli šo izvēli nenožēloju. Katru nedēļu trīs dienas ierodos redakcijā, lai palīdzētu Cosmo.lv redaktorei Andai veidot šo portālu tādu, kādu tu to redzi šobrīd.

Kādi ir mani pienākumi? Iespējams, tev iepriekš bija radies priekšstats, ka jebkurā uzņēmumā vai redakcijā strādājošo praktikantu galvenais uzdevums ir iznēsāt kafiju vai, labākajā gadījumā, atbildēt uz telefona zvaniem. Taču šis aizspriedums man ir jālauž! Pienākumi man – Cosmo.lv praktikantei, tiešām ir atbildīgi un to nav maz. Taču tie visi ir radoši un aizraujoši, tāpēc vienmēr uz redakciju dodos ar prieku. Ikdienā visbiežāk strādāju ar preses relīzēm, arī pati rakstu gan relīzes, gan citus rakstus, veidoju aptaujas un konkursus, strādāju ar dažādām programmām, un tas nebūt nav viss. Cosmopolitan redakcija man uztic arī dažādus pavisam svarīgus darbiņus, par kuriem esmu sajūsmā. Piemēram, 19. oktobrī bija mana pirmā pavisam īstā un nopietnā intervija. Tā izdevās lieliski! Esmu strādājusi arī ar profesionālu fotogrāfu, "ķerot" cilvēkus uz ielas un fotografējot, ir bijuši arī citi interesanti pienākumi.

Pieredze, ko es šeit gūstu, ir neatkārtojama. Redakcijā strādā lieliski cilvēki un jau no pirmās dienas mani uzņēma kā savējo! Atmosfēra šeit nepārtraukti ir radoša, un mājās pēc prakses atgriežos pozitīvi uzlādēta, pat ja darbadiena bijusi grūta. Ir tik interesanti vērot, kā no idejām top raksti, no rakstiem – makets, un visbeidzot no maketa arī pats žurnāls. Cenšos iepazīt redakcijas darbu no visiem rakursiem, un ar katru dienu jūtos arvien laimīgāka, nākot uz praksi. Esmu pārliecināta, ka rudens depresija vai pārdegšanas sindroms man šosezon noteikti nedraud. 🙂 Zinot to, cik ļoti gribēju tikt praksē tieši Cosmo, varu teikt vienu – sapņi piepildās. Turklāt tieši tā, kā mēs vēlamies. Uzdrošinies arī tu sapņot, pat ja mērķi liekas tāli un neaizsniedzami, un tev viss izdosies!

ance_silina_small_345_01

Ar sveicieniem,

Ance Siliņa,

Cosmo.lv redaktores asistente

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.