2.8 C
Rīga
trešdien, 18 decembris, 2024

Uzkodu receptes tavām svētku maltītēm

 

Novembra un decembra mēneši ir piesātināti ar dažādiem nozīmīgiem svētkiem un pasākumiem – valsts svētki 18. novembrī, kā arī gatavošanās Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam. Ja vēlies ieturēt maltīti latviskā stilā un pārsteigt ciemiņus ar oriģinālām uzkodām, iedvesmojies no šīm receptēm, kuru sastāvā ir gardā Liepkalnu maize! 

 

Liepkalnu saldskābmaize ar svaigu gurķu-piparmētru salsu un auksti kūpinātu skumbriju

Produkti:

Liepkalnu saldskābmaize -1 rika

Svaigs gurķis – 0.1kg

Kefīrs – 0.020

Piparmētra- 0.005kg

Sāls, pipari pēc garšas

Auksti kūpināta skumbrija – 0.050

Nograuzdē maizes rikas cepeškrāsnī un apzied ar olīveļļu. Gurķim izņem sēklas, sagriez mazos kubiņos, pievieno kefīru, sakapātu piparmētru un sagaršini ar sāli, pipariem. Kārto salsu uz maizes rikas un saplūkā pa virsu kūpināto zivi. Pasniedz ar svaigiem asniem.

 

Liepkalnu Sevišķās rupjmaizes sacepums ar mīkstu kazas sieru un saldajiem pipariem

Produkti:

Liepkalnu Sevišķā rupjmaize – tik, cik nepieciešams paplātes izklāšanai

Pildījumam uz 1kg.

Kazas siers (mīksts) – 0.400kg

Olas – 4gb

Svaigs krējums – 0.200

Marinēta salda paprika – 0.200

Maizei nogriez garozu un izklāj visu cepešpannu, malas arīdzan (es griežu maizi gareniski, lai lielākas šķēles). Ieplūkā pannā kazas sieru un pārlej ar saputotām olām ar svaigo krējumu. Sagriez saldos piparus un sabārsti visam pāri. Cep 170 grādu temperatūrā apmēram 30-40 min.

 

Saldskābmaizes uzkoda ar bazilika omleti un ķirštomātu

Produkti:

Liepkalnu Saldskābmaize – 1rika

Majo mērce – 0.010kg

Olas – 1gb

Svaigs krējums – 0.040kg

Svaigs baziliks – 0.005kg

Sāls, pipari pēc garšas

Ķirštomāti – apm. 2gb.

Nograuzdē saldskābmaizi, pārzied ar olīveļļu. Saputo olu ar svaigu krējumu un pieliec svaigi sakapātu baziliku. Lej sakarsētā pannā un cep kamēr gatava omlete. Pārzied maizei majo mērci (vari likt kādu mērci vēlies – gaumes lieta) un liec pāri omleti, izdaiļo ar ķirštomātiem un svaigajiem asniem.

 

Liepkalnu Lustīgās rupjmaizes grauzdiņš ar avokado guacamole un govs piena sieru

Produkti:

Lustīgā rupjmaize – 1 rika

Avokado – 1gb.

Tomāti – 1/2gb.

Sāls, pipari pēc garšas

Zilais sīpols – 0.010kg

Pētersīļi – 0.005kg

Baltvīna etiķis – 0.010l

Olīveļļa Extra vergin – 0.010l

Govs piena siers – 0.020kg

Nograuzdē maizi un pārzied ar olīveļļu. Avokado nomizo un sasmalcini blenderī (vari arī sakapāt). Tomātus noblanšē, nomizo un izņem sēklas, sagriez mazos kubiņos. Sakapā zilo sīpolu, pētersīļus un sajauc visu kopā ar avokado, sagaršini ar sāli, pipariem un olīveļļu, vīna etiķi. Govs piena sieru sagriez mazos kubiņos vai saplūkā. Pārzied maizi ar Guacamole un izkārto pāri sieru. Pasniedz ar svaigiem asniem.

 

Liepkalnu Pilngraudu rupjmaizes grauzdiņu salāti ar brendijā mērcētām plūmēm un vītinātu cūkgaļas šķiņķi

Produkti uz 1kg:

Liepkalnu pilngraudu maize – 0.400kg.

Ķiploki – pēc garšas

Olīveļļa – 0.050kg

Žāvētas plūmes – 0.200kg

Vītināts šķiņķis – 0.300kg

Rukolas lapas – 0.100kg

Sarkanvīna etiķis – 0.030

Olīveļļa extra vergin – 0.030

Brendijs – 0.020l.

Sāls, pipari, medus pēc garšas

Sagriez maizi stienīšos, apslaki ar olīveļļu, pārbirdini sāli un cep cepeškrāsnī kraukšķīgus. Plūmes izmērcē karstā ūdenī, nospied un pārlej ar brendiju, lai ievelkas, tad rupji sakapā. Šķiņķi saslaisē vai sagriez ļoti plānās šķēlēs. Olīveļļu saputo ar etiķi un medu krēmīgā mērcē. Visu sajauc un iecilā mērci.

 

Pupiņu salāti ar grauzdētu sevišķo Liepkalnu maizi un grilētu, marinētu papriku

Produkti uz 1kg:

Liepkalnu Sevišķā maize – 0.400kg

Olīveļļa – 0.050l

Paprika – 0.250kg

Balzametiķis – 0.030kg

Sāls, pipari, brūnais cukurs pēc garšas

Pupiņas vārītas – 0.250kg

Olīveļļa extra vergin – 0.050kg

Sarkanvīna etiķis – 0.040kg

Brūnais cukurs – 0.010kg

Sagriez maizi trīsstūros, apslaki ar olīveļļu un nograuzdē cepeškrāsnī. Sagriez papriku, nogrilē uz grilā vai grilpannas, apslaki ar balzāmetiķi un sagaršini ar sāli, atdzesē, pipariem. Saputo olīveļļu ar etiķi un brūno cukuru. Sajauc visu un iecilā putoto mērci.

 

Patriotiskais burgers ar biešu biezpienu, svaigajām salātlapām un kazas siera pastēti

Produkti:

2 šķēles Liepkalnu Lustīgās maizes

Svaigas salātlapas

Biezpiens – 100g;

Vārītas, rīvētas bietes – 50g

Mīksts kazas siers – 50g

Svaigs krējums – 25g

Sāls, pipari

Apgrauzdē maizes šķēles. Biezpienu sajauc ar rīvētām bietēm, pieber mazliet mazliet sāls un melnos piparus. Kazas sieru sajauc ar svaigo krējumu. Uz katras maizes rikas uzzied biešu-biezpiena masu un, pirms liec kopā, pa vidu ieklāj kazas siera pastēti un mazliet svaigu lapu. Dekorē ar svaigiem asniem.

Recepšu autors: Šefpavārs Andris Eisaks (La Kanna).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsRFW aizkulises
Nākamais rakstsIzlaiduma balles stāsts