12 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Iepazīsties ar interesantiem faktiem par princeses Diānas dzīvi (+VIDEO)

Dieviete.lv
 

Diāna Spensere ir viena no vislavenākajām princesēm. Šeit uzzināsi vairākus faktus par viņas dzīvi:

  1. Diānas ģimene dzīvoja vienā no karaliskajām muižām, karalņama dzīve viņai nebija sveša. 
  2. Diāna mācijās Vesthītas slēgtajā skolā, bet viņai nebija labas atzīmes, Diāna nemitīgi izgāzās eksāmenos. 
  3. Princesei ārkārtīgi paticis balets, peldēšanas sports un viņa vienmēr iemantojusi daudz draugu.
  4. Kad Diānu uzaicināja uz 28. gadus jaunā Velsas prinča Čārlza dzimšanas dienu, Diānai bija vien 16. gadu! Viņa esot stāvējusi Altropas lauka vidū ar gumijas zābakiem kājās, Čārlzs tolaik bija attiecībās ar Diānas māsu.
  5. Diānai, pārvācoties uz Londonu, bija visai vienkārša dzīve. Viņa dzīvojusi kopā ar savām draudzenēm un strādājusi par bērnudārza audzinātāju.
  6. Diāna arvien biežāk satika princi Čārlzu, līdz abi kopā sāka apmeklēt balles un dažādus citus pasākumus, ar laiku Diāna princī iemīlējās. Prese ļoti ātri iemīlēja Diānu, pat karaliskā ģimene bijusi apmierināta ar Čārlza mīļotās sievietes izvēli.
  7. Diānas senči bijuši aristokrāti, viņa bija Čārlza I pēctece.
  8. Nepilnu gadu pēc kāzām, princese dzemdēja savu pirmo dēlu – princi Viljamu, abi vecāki bija neizsakāmi laimīgi. Pēc diviem gadiem piedzima princis Harijs. Kad prinči paaugās viņi kopā ar mammu dievināja iet uz kino, apmeklēt teātri, braukt ar laivām un ēst hamburgerus.
  9. Diāna bija tik šarmanta, ka kļuva par modes ikonu, Lielbritānijas un pasaules sievietes gribēja viņai līdiznāties. Diānas seju uz žurnāla vāka vienmēr nodrošināja visas tirāžas pārdošanu.
  10. Diānas uz Čārlza laulība tika šķirta tādēļ, ka Čārlzs nespēja aizmirst vēl pirms Diānas iepazīto Kamillu Pārkeri, kura šobrīd ir prinča sieva.
  11. Diāna nekļuva par Lielbritānijas karalieni, bet viņa vienmēr būs – cilvēku siržu karaliene.
  12. Diāna ārkārtīgi palīdzēja AIDS slimniekiem un tiem, kuru dzimtenē notika karadarbība.
  13. Diāna mira 1997. gadā, kad, esot Parīzē, viņas šofera auto ietriecās tuneļa sienā. Visa pasaule bija šokā, pie Kensingtonas pils bija vesela jūra ar ziediem, svecēm, līdzjūtības vēstulēm un rotaļu lācīšiem.
  14. Vēl tagad Lielbritānijā skumst pēc Diānas, par godu princeses piemiņai tiek rīkotas viņas tērpu izstādes un netālu no Kensingtonas pils ir atvērta kafeinīca, kura nosaukta princeses vārdā. Šajā kafeinīcā savulaik ar princi Viljamu un Čārlzu viesojusies pati princese Diāna!

Video

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.