5 C
Rīga
piektdien, 5 decembris, 2025

Vakariņas pa lēto: Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm 

Rimi Latvija 08/11/2025 20:52
 

Šoreiz raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās brīnišķīgais aktieris Jānis Jarāns, kuru skatītāji labi pazīst kā iemīļoto tēlu Miedziņu no leģendārā LTV raidījuma Miedziņš nāk. Raidījuma laikā viņš kopā ar šefpavāru gatavo paelju ar vistu un garnelēm, pierādot, ka jūras veltes var pagatavot ne tikai gardi, bet arī izdevīgi.  

Raidījumā Normunds dalīsies praktiskos padomos, kā pareizi atkausēt produktus, tostarp garneles, lai saglabātu to tekstūru un garšu. Savukārt Jānis Jarāns, gatavojot maltīti, atklāti stāstīs par savu radošo ceļu, draudzību ar kolēģi Andri Mucenieku un abu atkalapvienošanos pēc 20 gadu pauzes. Tāpat viņš dalīsies atmiņās par savulaik populāro raidījumu Miedziņš nāk un atklās, kā deviņdesmitajos gados ticis pie retām multfilmām un kāpēc visus savus jokus vienmēr radījis pats. 

Aktieris ļaus skatītājiem ielūkoties arī savā personīgajā dzīvē. Viņš stāstīs par iepazīšanos ar sievu, 50 kopdzīves gadiem un ilgām pēc meitām, ar kurām darba dēļ nav pavadījis tik daudz laika, cik būtu vēlējies. 

Vai Jānim Jarānam nekad nav apnicis, ka viņu joprojām dēvē par Miedziņu? Kur pazuduši visi Miedziņš nāk raidījumi? Ko viņš darītu citādāk, ja būtu iespēja sākt dzīvi no jauna? To visu uzzini, skatoties Vakariņas pa lēto svētdienās pulksten 18.55 kanālā TV3 un Rimi Youtube kanālā: https://youtu.be/RT6ldraLQOY 

Paelja ar vistu un garnelēm 

4 personām 

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes 

Izmaksas četrām personām: 7,72 eiro 

Izmaksas par vienu porciju: 1,93 eiro 

Sastāvdaļas  

400 g cāļa stilbi, bez locītavas, Rimi

200 g saldētas garneles, Rimi

1 burkāns; 

1 sīpols; 

3 daivas ķiploka; 

1 bunte pētersīļu;  

2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera; 

1 ēdamkarote tomātu pastas; 

1 buljona kubiņš ar vistas garšu, Rimi

1 citrons; 

1 čili pipars; 

200 g saldētu zaļo zirnīšu, Rimi

300 g apaļgraudu rīsu, Rimi

Pagatavošana 

Sīpolu, burkānu un papriku sagriez kubiņos, ķiploku smalki sakapā. Katliņā lej litru ūdens, uzvāri un tajā izšķīdini buljona kubiņu. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep cāļa stilbiņus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sīpolu, burkānu un ķiploku, ik pa brīdim apmaisot. Sakapā čili piparu un pievieno pannā kopā ar paprikas pulveri un papriku – visu mazliet pasautē. Pannā ieber rīsus, pievieno buljonu un uz lēnas uguns turpina sautēt apmēram 15 minūtes, ik pa brīdim viegli apmaisot. Pa to laiku sakapā pētersīļus. Kad rīsi gandrīz gatavi, pa virsu uzber zaļos zirnīšus, garneles un sakapātus pētersīļus. Pannai uzliek vāku un turpina sautēt, līdz viss ir gatavs. Pasniedz ar daivās sagrieztu citronu.  

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.