1. Pēc olbaltumvielu uzņemšanas (gaļa, zivs, olas, piena produkti, sēnes) neuzdzeriet (īpaši saldinatus dzērienus). Tā tiek atjaukta kuņģa sula, savukārt tas apgrūtina ēdiena pārstrādāšanu.
2. Neēdiet kopā olbaltumvielas kopā ar ogļhidrātiem. Olbaltumvielu pārstrādāšanai ir vajadzīga skāba vide, bet ogļhidrātiem- sārmaina. Kuņģis nevar tik ātri pārslēgties, ja jūs reizē ēdat vienu un otru un līdz arto pārtika netiek pienācīgi pārstrādāta. Olbaltumvielas var sākt pūt kuņģī, bet ogļhidrāti uzsāks rūgšanas procesu.
3. Lietojot uzturā noteiktu daudzumu ogļhidrātu nevajadzētu ēst 2-3 stundas. Tā ļaujot pārtikai pilnībā uzsūkties.
4. Neēdiet augļu pēc ēdiena uzņemšanas. Vai nu ēdiet tos kā atsevišķu ēdienreizi (brokastīs, vai kā starpēdienu), vai ēdiet tos pirms ēdiena uzņemšanas.
5. Neēdiet saldumus pēc ēdiena uzņemšanas, jo sevišķi pēc olbaltumvielu uzņemšanas.