Pierasts dzirdēt, ka dzēriens – ābolu pīrāgs – ir šņabis ar ābolu sulu un kanēli, kas nav pārāk veselīgs organismam, bet mēs piedāvājam citu, veselīgāku ābolu pīrāga kokteiļa variantu.
Lindas Vilmansones ābolu pīrāga kokteilis
Vienai personai
Tev vajadzēs:
- 1 saldu ābolu
- 150ml TRIKATA piena
- šķipsniņa kanēļa
- mazu šķipsniņu muskatrieksta
- 1 tējkaroti medus
- sauju mandeļu
- vaniļas cukuru vai vaniļu
Pagatavošana:
Ābolu attīra no serdes daļas un sablendē ar visām norādītajām sastāvdaļām. Kokteilim būs rudenīgs aromāts, un tas noderēs kā lieliska alternatīva veselīgam desertam. Ja vēlies, medu var aizstāt ar divām tējkarotēm zemesriekstu sviesta, arī tas dos patīkamu saldumu un krēmīgumu. Mandeles savukārt nodrošinās ar vērtīgajām omega 6 taukskābēm.