Kas ir slapjā gatavošana un kāpēc ķirbis jācep ar visu mizu? Šoreiz raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē viesojās mūziķe un grupas Kautkaili vokāliste Kristīne Pāže. Kopā ar šefpavāru viņa gatavos sātīgo un rudenīgo ķirbja krēma pastu, kuras pagatavošana ir ne tikai vienkārša, bet arī izdevīga – viena porcija izmaksā nedaudz vairāk nekā eiro.
Gatavojot maltīti, Kristīne pārsteigs Normundu ar noderīgu padomu – kā notīrīt sīpolu tā, lai tas nekairinātu acis. Savukārt Normunds dalīsies praktiskos ieteikumos, kā pareizi pagatavot ķirbi saglabājot tā tekstūru, un kā no tā pagatavot bezglutēna miltus.
Kristīnei Pāžei ar grupu Kautkaili ir sākusies elektroakustiskā tūre Kur klusums zied. Koncerttūres laikā klausītājiem būs iespēja baudīt vibrofona skanējumu, kas ir īpašs meditatīvs mūzikas instruments. Raidījuma laikā viņa atklās, kā radies grupas nosaukums un dalīsies pieredzē par to, kā grupa ir augusi un attīstījusies.
Gatavojot Kristīne pastāstīs, no kurienes gūst iedvesmu dziesmām, kā tiek sadalīti darbi grupā, vai koncertos ir gadījies aizmirst dziesmu vārdus un kad gaidāms grupas jaunākais albums. Tāpat viņa atklās, kā izdodas saglabāt attiecības ar dzīvesbiedru un skatuves kolēģi Didzi Bardovski, un kur ir robeža starp darbu un mājām. To visu uzzini, skatoties Vakariņas pa lēto svētdienās pulksten 18.55 kanālā TV3 un Rimi Youtube kanālā: https://youtu.be/dN-cqAsAeGU
Ķirbju krēma pasta
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas četrām personām: 4,10 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,03 eiro
Sastāvdaļas
400 g pastas;
1 sīpols;
2 daivas ķiploka;
50 g sviesta 82 %,
450 g ķirbja;
1 buljona kubiņš ar vistas garšu, Rimi;
100 ml saldā krējuma 35 %, Rimi;
50 g cietā siera, 37 % 12 mēneši, Rimi;
Šķipsna pētersīļu;
Olīveļļa un sviests cepšanai
Pagatavošana
Ķiploku un sīpolu sakapā, bet ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabalos. Katliņā uzsilda 0,5 l ūdens un tajā izšķīdina buljona kubiņu. Atsevišķā katlā uzsilda eļļu un sviestu, nedaudz apcep sīpolu un ķiploku, pēc tam pievieno arī ķirbi. Kad viss viegli apcepies, pievieno buljonu un uz nelielas uguns vāra, līdz ķirbis ir gatavs. Pēc tam ķirbi sablendē un pievieno saldo krējumu. Iegūto krēmu liek sildīties uz mazas uguns, pievienojot garšvielas pēc izvēles. Tikmēr sarīvē sieru. Kad tas izdarīts, lielā ūdens daudzumā liek vārīties pastu un gatavo to pēc norādēm uz iepakojuma. Kad pasta gatava, nokāš lieko ūdeni un liek mērces katlā, pievienojot daļu sarīvētā siera un pētersīļus, pēc tam visu samaisa. Pasniedz, pārkaisot ar sieru un svaigiem pētersīļiem.








