2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Sešas kļūdas, kuras sievietes pieļauj, kopjot savu sejas ādu

 

Healthy fresh girl with cotton swab by Leszek Glasner on 500px.com

Sejas mazgāšana ar ziepēm

Kā izrādās, tīrība ne vienmēr ir veselīgas ādas noslēpums. Izmantojot parastās roku ziepes, mēs sausinām savu sejas ādu, izjaucot tās dabisko aizsargslāni. Šis ir viens no iemesliem, kāpēc pusaudžiem un arī pieaugušajiem veidojas pumpas – baktērijas viegli nonāk ādā, jo tai nav aizsargslānis, kas spētu baktērijas aizkavēt.

Seju ir jāattīra ar attīrošo putu, pieniņa vai losjona palīdzību. (Lieliski šo funkciju pilda HIDRADERM ādu attīrošais pieniņš un HIDRAVEN ikdienas putas sejas tīrīšanai)

Skrubju un pīlingu izmantošana

Šie līdzekļi burtiski plēš tavu sejas ādu, veidojot taja mikroplaisas. Tās ātri vien aizpildās ar taukiem un netīrumiem. Pirmkārt, tas noved līdz ādas iekaisumiem. Otrkārt, tas liek mums atkal ķerties pie skrubju lietošanas. Tas ir gluži kā apburtais loks.

Tai pat laikā salicilskābe pilda tās paās funkcijas – atbrīvo seju no atmirušās ādas, bet netraumē to.

Taukaina un problemātiska āda sagādā ne mazumu problēmu

Šādas ādas īpašnieces ar visiem spēkiem mēģina cīnīties ar šo problēmu, taču to nevar darīt. Jo spēcīgāk tu mēģini sausināt ādu, jo vairāk tā taukojas.

Ko darīt? Jāizvēlas neitrāli skaistumkopšanas produkti, kas der tieši tev. Un nevajag pārspīlēt ar to izmantošanu.

Sauļoties ir kaitīgi

Lai arī cik daudz un bieži par to nerunātu, sievietes (un arī vīrieši) tāpat savu ādu pakļauj kaitīgajam UV starojumam. Vecumdienās tas viss pārvēršas par grumbiņām un pigmentācijas plankumiem. Tāpēc ādu ar aizsargkrēmiem ir jāsmērē arī ikdienā, nevis tikai tad, kad dodies uz pludmali.

„Šokolādes zaķu” mode jau sen ir garām, taču, ja tev tiešām gribas tumšāku ādu, izmanto ādu tonējošos krēmus.

Pārtikas produktu izmantošana skaistumkopšanā

Daudzi tautas līdzekļi, protams, ir labi, bet ir arī jāsaprot, ka mūsu omītes dzīvoja laikā, kad viņām nebija pieejams tik liels kosmētisko produktu klāsts. Tāpēc arī izmantoja to, ko atrada ledusskapī. Protams, var ik pa reizei kādu pašgatavoto masku vai kompresi izmantot, bet ne velti ķīmiķi un kosmetologi gadiem ilgi strādā savas laboratorijas, lai izgudrotu jaunus, ādai draudzīgus līdzekļus.

Draugu un paziņu padomu uzklausīšana

Bieži vien, ieklausoties draudzeņu skaistumkopšanas padomos, mēs izvēlamies tos pašus produktus, ko lieto viņas. Tikai aizmirstam, ka katrai no mums sejas āda ir citādāka.

Ja tev ir ādas problēmas (ātri uzradušās grumbiņas, plankumi, akne) – dodies pie ārsta. Tieši speciālists spēs ieteikt tavai ādai piemērotākos produktus.

 

Avots: Womanhit.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.