Sastāvdaļas (6-8 cilvēkiem):
-120 g suši rīsu
-4 ēd. k. rīsu etiķa
-2 ēd. k. cukurs
-1 t. k. sāls
Pagatavošana:
Rīsus iemērc aukstā ūdenī uz stundu.
Pa to laiku uzsilda rīsu etiķi, tajā izšķīdina cukuru un sāli. Atstāj etiķi pilnīgi atdzist.
Rīsus izber caurdurī un atstāj uz 30 min. Pēc tam ieber katlā un pievieno 360 ml ūdens.
Vāra rīsus 5 min. Nenoņemot vāku, samazina uguni līdz minimumam un vāra vēl 5 min. Tad noņem no uguns un ļauj pastāvēt vēl 10 min.
Pievieno etiķi un apmaisa. Ļauj atdzist istabas temperatūrā.
Dekorēšanai:
-1 nori lapa
-500 g svaiga laša (bez asakām un ādas)
-2 ēd. k. avokado sviesta
-1 liels gurķis
-1 avokado
-4 ēd. k. sezama sēklas
Lasi sagriež mazos gabaliņos.
Zivi samaisa ar sezama sēklām un avokado sviestu.
Kamēr lasi neizmanto, ievieto ledusskapī.
Gurķi nomizo un sagriež ļoti smalkās šķēlītēs.
Avokado nomizo un arī sagriež smalkās šķēlītēs.
Nori lapu sagriež tā, lai varētu ievietot izjaucamajā tortes formā. Lapu liek formas dibenā. Samitrina rokas un izklāj uz nori lapas pusi rīsu. Stingri piespiež.
Virsū liek gurķi un avokado, noslēdz ar rīsiem. Atkārto vēlreiz.
Gatavo torti liek ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.