11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Brunetēm ieeja aizliegta: 6 noteikumi blondu matu kopšanai

 

KATE by Marek Osiniak on 500px.com

Ja tev jau kādreiz ir bijuši blondi mati, tad tu noteikti zini, cik grūti ir saglabāt to skaisto toni… Ja tikai plāno un baidies kļūdīties, tad… labi vien ir, ka baidies, jo blondi mati mēdz būt patiesi kaprīzi. It īpaši, ja nevēlies, lai piemetas dzeltenīgs tonis.

Noteikums Nr.1 – Sirdij jābūt karstai, bet blondas krāsas matiem – vēsiem. Labāk ietaupi naudu, ko katru rītu tērē kafijas iegādei, un ieguldi to frizētavas apmeklējumā. Nevajag pašai pirkt kaut kādu krāsu un mēģināt balināt. Ja tiešām vēlies iegūt skaistu, līdzenu un vēsu blondo toni, dodies pie cilvēka, kas zina, ko dara.

Noteikums Nr.2 –Neaizmirsti izmantot šampūnus ar violeto pigmentu. Jā, tie strādā! Tikai izmantot gan tos vajag ne biežāk kā reizi nedēļā/ izmantot pamīšus kopā ar šampūniem krāsotiem matiem.

Noteikums Nr.3 – Centies matus nemazgāt pārāk bieži. Nē, tev nav jāstaigā ar netīriem matiem, bet dažreiz, ja ir iespējams, izmanto sauso šampūnu. Tā tu pasargāsi krāsu no pārlieku ātras izskalošanās.

Noteikums Nr.4 – Šis ir svarīgākais punkts no visiem! Blondiem matiem ir nepieciešama intensīva barošana un mitrināšana. Iegaume: vismaz reizi nedēļa tev ir jālutina mati ar barojošām maskām .

Viss ir vienkārši – jo sausāki un pūkaināki ir mati, jo ātrāk izskalojas krāsas pigments. Jo ātrāk izskalojas pigments, jo biežāk mati ir jākrāso, un tas kopējo matu stāvokli noteikti neuzlabos.

Noteikums Nr.5 – Pēc matu mazgāšanas neaizmirsti matus izskalot ar vēsu ūdeni – tas matu „aizvērs” un nolīdzinās.

Noteikums Nr.6 – Pati lielākā bēda ir ataugušas matu saknes. Uz īsu brīdi situāciju var glābt tonējoši līdzekļi vai spreji, bet atslēgas vārds ir – uz īsu brīdi. Vienkāršākais veids, kā apslēpt ataugušās saknes ir – matu celiņu veidot zig-zag veidā vai matu savākšana augstā zirgastē vai copē.

 

Avots: Cosmo.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.