11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Septiņi cilvēku tipi, no kuriem būtu jāizvairās

 

young man with a look of evil by Luis Mario Hernandez Aldana on 500px.com

Tu dzīvē noteikti esi sastapusi kādu cilvēku, kuram blakus nejūties visai ērti. Varbūt viņš pieder pie viena no zemāk minētajiem cilvēku tipiem? No tādiem labāk turēties pa gabalu.

Kritiķis

Ja tu kaut ko uzskati par mīļu un interesantu, viņš to redz kā dīvainu un nepievilcīgu. Ja tev kāds cilvēks šķiet talantīgs un perspektīvs, viņš uzskatīs pretēji. Šāds cilvēks pastāvīgi ar kādu strīdas, un tikai viņua paša viedoklis ir vienīgais pareizais.

Ar ko kritiķis ir bīstams: viņš mēģina pakārtot visu pasauli savām vajadzībām un sāk ar apkārtējiem. Viņš nesaprot, ka pasaule ir interesanta tāpēc, ka visi cilvēki ir dažādi, katrs ar savu viedokli. Viņš barojas no negatīvām emocijām, kuras iegūst bezgalīgos strīdos.

Narciss

Tas ir cilvēks ar saasinātu sava svarīguma izjūtu, kurš ir pieradis, ka visa pasaule un notikumi griežas ap viņu.

Ar ko bīstams: viņš koncentrējas tikai uz sevi un savām vajadzībām. Tavas intereses viņam ir pilnīgi vienaldzīgas. Viņš izmanto tevi un ir pārliecināts, ka tas ir pats par sevi saprotams, jo visiem apkārtējiem ir jāupurējas viņa labā.

Pesimists

Šis cilvēks it visā saskata kaut ko bīstamu un negatīvu, kā arī nenovērtē to, kas viņam ir.

Ar ko bīstams: Šis cilvēks zog citiem prieku. Viņš negatīvi raugās uz pasauli un aplipina ar to arī apkārtējos. Uzturot sakarus ar šādiem cilvēkiem, tu pati sāc redzēt pasauli pelēkās krāsās.

Manipulators

Viņš labi nosaka cilvēku vājās vietas un zina, kura no tām ir visjūtīgākā. To viņš izmanto, lai piespiestu citus darīt to, kas viņam ir izdevīgi.

Ar ko bīstams: komunikācija ar šo cilvēku negatīvi ietekmē tavu morāli un pašvērtējumu. Viņš atrod veidu, kā likt tev darīt to, ko tu nevēlies, un tas sagrauj tevi. Tu sāc dzīvot pēc šī cilvēka standartiem, nevis savējiem.

Sapņu slepkava

Katru reizi, kad tev rodas kāda ideja, šis cilvēks tev pasaka, ka tās realizēšana nav iespējama. Kad tu mēģini kaut ko sasniegt, viņš velk tevi uz leju.

Ar ko bīstams: viņš ir koncentrējies uz tagadni, pilnīgi noliedzot to, kas kaut kad varētu būt. Viņš viegli var sagraut tavu pašvērtējumu un ticību saviem spēkiem.

Liekulis

No šāda cilvēka vienmēr ir sajūtams neīstums. Kad tu stāsti kaut ko smieklīgu, viņš pieklājīgi iesmej, bet var manīt, ka patiesībā viņam smiekli nemaz nenāk. Acīs viņš saka, ka tu esi jauks cilvēks, bet aiz muguras kopējiem paziņām stāsta, cik muļķīgs un nepatīkams cilvēks tu esi.

Ar ko bīstams: kad tev būs nepieciešams viņa atbalsts, viņš nebūs blakus. Viņa siltā izturēšanās pret tevi ir tikai maska.

Nekauņa

Šim cilvēkam ir ieradums darīt visu nepiemērotākajā brīdī un nepiemērotākajā veidā. Viņu nekas nevar apstādināt. Bieži vien ir jānokaunas viņa vietā.

Ar ko bīstams: šim cilvēkam neeksistē nekādas robežas. Viņš neciena citu cilvēku jūtas un var tevi apvainot jebkurā mirklī.

Ja tev ir iespēja izvairīties no kontaktiem ar visām šīm personībām, tad izmanto to. Dzīve ir īsa, tāpēc nepavadi savu laiku ar cilvēkiem, kas tev nesniedz pozitīvas emocijas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.