9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Dari, ko ieplāno un neļaujies kārdinājumam: 6 veidi, kā attīstīt pašdisciplīnu

 

Šie vienkāršie padomi palīdzēs tevi kļūt disciplinētākai, darīt to, ko esi ieplānojusi un neļauties kārdinājumiem.

Grūtos uzdevumus dari no rīta. No rīta mūsu koncentrēšanās spējas ir augstākās, tāpēc arī grūtākos darbus būtu jāveic tieši tad. Otrās dienas pusē mūsu enerģijas līmenis krītās, tāpēc ir daudz vieglāk sākt darīt jebko citu, tikai ne to, kas tiešām būtu jādara.

Paslēp/ novērs visu, kas traucē. Apkārtējā vide un ārējie faktori tieši ietekmē mūsu uzvedību. Labākais veids, kā pretoties vilinājumam, ir to likvidēt. Jo vienkāršāks ir lēmums, kas tev jāpieņem, jo ilgāk ilgst tava izlēmība un vēlme darboties.

Ja tu kārtējo reizi esi pieķērusi sevi, sērfojot sociālajos tīklos, uzstādi programmu, kas tos bloķēs. Ja tu regulāri ēd neveselīgu pārtiku, ej ar līkumu iestādēm, kur to var nopirkt. Ja tuvumā nebūs kārdinājuma, tad arī koncentrēties mērķim būs vieglāk.

Seko līdzi progresam. Ievēro un pieraksti visu, kas grauj tavu pašdisciplīnu un virza tevi nepareizajā virzienā. Tie var būt impulsīvi pirkumi, norēķināšanās ar karti, neizgulēšanās un vēl citi iemesli. Ievies uztura, treniņu, darbu un miega dienasgrāmatu. Pievērs uzmanību savai veselībai un finansiālajam stāvoklim. Tas palīdzēs izvairīties no kaitīgiem ieradumiem.

Piešķir laikam fizisku formu. Ja tev no rīta ir daudz jāpaveic, uzstādi taimeri, kurš zvanīs ik pēc 3-5 minūtēm. Tā katra minūte tiks pamanīta. Tu varēsi izsekot līdzi laikam, ko veltī konkrētam darbam, un pēc tam izsecināt, vai tiešām tik daudz bija vajadzīgs. Tu būsi pārsteigta uzzinot, cik daudz var paspēt īsā laika sprīdī.

Pēc darbiem apsoli sev atpūtu. Tā vietā, lai atliktu svarīgus darbus uz vēlāku laiku, atliec uz vēlāku laiku izklaides un visus citus traucējošos faktorus. Iegaumē – tu neaizliedz sev atpūsties. Tu vienkārši novirzi to uz vēlāku laiku. Viltīgs triks!

Piedod savas vājības. To, ko mēs nevaram sev atļauties, bieži vien gribas vairāk. Jo vairāk mēs pretojamies kārdinājumam bezjēdzīgi sērfot internetā, jo vairāk to gribas. Tāpēc dažreiz ir labi ļauties kārdinājumam. Bet tikai dažreiz!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.