1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

8 tipiskas kļūdas, kuras tiek pieļautas pirmajā randiņā

 

Lai atstātu labu pirmo iespaidu, uz randiņu ir jādodas ar pārliecību par sevi, pārliecību par to, ka viss izdosies un… ir jāizvairās no zemāk aprakstītajām kļūdām.

Pārāk lielas cerības. Dabiski, tu gaidi tikšanos ar patīkamu cilvēku. Taču negaidi, ka jūs uzreiz sāksiet plānot savu kopīgo nākotni. Nejoko par jūsu kopdzīvi jau randiņa sākumā. „Man šķiet, ka tu būsi labs tētis” nav frāze, ar kuru sākt vakaru.

Vecu aizvainojumu pieminēšana. Aiz katra cilvēka muguras ir nepatīkama dzīves pieredze. Taču nevajag par to stāstīt cilvēkam jau pirmajā randiņā. Par to runā ar psihoterapeitu, nevis potenciālo partneri. Ja tu visu laiku stāstīsi, kā bijušie tevi pievīla un cik mīlestība var būt šausmīga, partneris sāks uzmanīties un noslēgsies sevī.

Sarunas par politiku. Pirms ļauties politiskajām debatēm, padomā, vai spēsi par to runāt mierīgi. Ja tev piemīt tendence „uzbrukt” cilvēkiem ar citādākiem politiskajiem uzskatiem, nogaidi vismaz līdz otrajam randiņam.

Runāšana tikai par sevi. Labas sarunas pamatā ir spēja klausīties, runāt, uzdot jautājumus. Nereti notiek tā, ka tieši viens cilvēks tik ļoti aizraujas ar stāstu par sevi, ka aizmirst uzdot jautājumus. Varbūt viņš vēlas atstāt labu iespaidu, taču otru cilvēku tas var aizbiedēt. Nepieļauj šo kļūdu! Uzdod jautājumus otram un ieklausies viņa atbildēs.

Noslēgtība. Dažiem cilvēkiem sagādā grūtības runāšana par sevi, bet bez tā saruna būs vērsta vienā virzienā. Obligāti padalies ar kaut ko par sevi, un saruna attīstīties pati no sevis. Piemēram, kad rodas neveikls klusums, pastāsti par savām interesēm vai to, kas tev garšo.

Pārlieku liela uzstājība. Ja tu esi gatava seksam jau pēc pirmā randiņa, neizdari spiedienu uz partneri. Neviens nejutīsies ērti ar cilvēku, kurš nesaprot vārdu „nē”. Esi pārliecināta par sevi, bet mierīgi uztver atteikumu.

Neskaidri nodomi. Katrs no randiņa sagaida kaut ko savu. Rezultātā nereti rodas pārpratumi. Jau tikšanās sākumā būtu jāpasaka, ko tu vēlies: nopietnas attiecības, vienas nakts sakaru vai vienkāršu draudzību.

Uzmācība. Pieņemsim, ka jūs viens otram iepatikāties un nolēmāt satikties vēlreiz. Uzvedies dabiski. Norunājiet laiku un vietu un gaidi tikšanos. Neraksti viņam desmitiem ziņu dienā, nesūti pikantas fotogrāfijas un neaicini draudzēties visos sociālajos tīklos. Kas zina, varbūt tālāk par otro tikšanos jūs nemaz netiksiet, bet varbūt viņš piekrita otrajai tikšanās reizei, jo baidījās pateikt, ka nevēlas tikties jau pēc pirmās. Nogaidi!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.