2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Populārākie mīti un fakti par kosmētiku un grimu

 

Internets, televīzija, draugi – tie visi ir labi padomdevēji. Taču nereti izrādās, ka daudzi padomi ir mīti. Tāpēc portāls „Stylecraze” ir apkopojis interesantus mītus un faktus par grimu un kosmētiku. Vairs nekādas kļūdīšanās!

Mīts: Grima bāze un ādas mitrinātājs pilda vienādas funkcijas

Fakts: Bāze atvieglo tonālā krēma uzklāšanu un piešķir labāku noturību, vizuāli samazina poras un novērš ādas taukošanos. Ādas mitrinātājs tikai mitrina ādu un pasargā to no izžūšanas. Tāpēc vispirms ir jāuzklāj mitrinātājs, tad bāze, tad tonālais krēms.

Mīts: Sarkana lūpu krāsa nepiestāv visiem

Fakts: Šis ir mīts, kas sievietēm rodas jau pusaudžu gados, kad viņas tikai iepazīstas ar plašo kosmētikas pasauli. Tikai viņas nepievērš uzmanību tam, ka sarkano lūpu krāsu toņu ir ļoti daudz. Izmēģina vienu un uzskata, ka viņām nepiestāv. Varbūt tas ir tāpēc, ka ikvienai sievietei ir jāpiemeklē savam ādas tonim piemērotākais?

Mīts: Izvēlies tonālo krēmu, izmēģinot to uz pieres, kakla, rokas vai vaiga

Fakts: Šī ir daudzu sieviešu kļūda. Stress, saules, laikapstākļi – tas viss var ietekmēt to, kā izskatās tava āda. Vienmēr izvēlies tonālo krēmu pēc tā, kāds tonis ir uz tavas žokļa līnijas. Un neaizmirsti arī dabīgo gaismu! Veikalā tas ir grūti izdarāms, bet tas ir nepieciešams, lai nekļūdītos.

Mīts: „Pumpē” skropstu tušas birstīti, lai atbrīvotos no tušas kamoliņiem

Fakts: „Pumpēšana” tikai novedīs pie tā, ka tušas tūbiņā iekļūs gaiss un tuša ātrāk kļūs nelietojama. Labākais veids, kā atbrīvoties no kamoliņiem uz birstītes, ir griežot birstīti uz riņķi un velkot ārā lēnām un uzmanīgi.

Mīts: Acu ēnām jāatšķiras no acu krāsas

Fakts: Kontrastējošas krāsas patiesi var izcelt tavu dabīgo acu krāsu, taču tas nenozīmē, ka tu nevari izvēlēties acu ēnu toni līdzīgā tonī, kādā ir tavas acis. Acu krāsai pieskaņoti toņi var izskatīties satriecoši!

Mīts: Konsīlerim vienmēr ir jābūt gaišākam par tonālo krēmu

Fakts: Konsīlera tonim būtu jābūt maksimāli pietuvinātam tonālā krēma tonim. Gaišāks konsīleris tikai izcels tavas nepilnības.

Mīts: Izvēlies tonālo krēmu, kurš ir gaišāks par tavu dabīgo ādas toni

Fakts: Tonālais krēms ir produkts, kuru izmanto, lai izlīdzinātu tavu ādas toni un piešķirtu veselīgu mirdzumu. Lai panāktu šo efektu, tonālo krēmu izvēlies pareizi (kā to darīt, minējām augstāk).

Mīts: Kosmētika vairo ādas problēmas

Fakts: Slikta higiēna, vecas un sliktas kvalitātes kosmētikas lietošana var veicināt ādas problēmas. Ja tu lieto kvalitatīvu kosmētiku, pirms gulētiešanas to vienmēr nomazgā un lieto kosmētiku, kas ir piemērota tavam ādas tipam, tad problēmām nevajadzētu būt.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.