2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Uzzini, kuri deputāti atbalsta rozā lentītes kustību

 
Attēls: Publicitātes

Aprīļa un maija mēnesī Latvijas Republikas Saeimas deputāti tika aicināti iesaistīties kampaņā “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!”, ziedojot rozā kaklasaiti, kā arī palīdzot informatīvo materiālu par onkoloģiju nogādāšanā uz Latvijas reģioniem.

Akcijā piedalījās deputāti: Romualds Ražuks, Renārs Putniņš, Hosams Abu Meri, Ivars Zariņš, Andris Morozovs, Imants Parādnieks, Mārtiņš Šics, Guntis Kalniņš, Jānis Upenieks, Vitālijs Orlovs, Raivis Dzintars, Varis Krūmiņs, Jānis Tutins, Rihards Melngailis, Augusts Brigmanis, Kārlis Krēsliņš. Šie deputāti kopā ar kaklasaiti vai informatīvajiem materiāliem bija atstājuši zīmīti ar savu vārdu.

Rozā kaklasaite ir šī gada kampaņas simbols un aicinājums vīriešiem būt līdzatbildīgākiem par sievietes veselību. Esam patīkami pārsteigti un iedvesmoti, redzot, ka deputāti ir tik atsaucīgi un gatavi kļūt par piemēru arī citiem vīriešiem Latvijā.

Attēls: Publicitātes

Deputātu ziedotās rozā kaklasaites pārtaps par skaistām rotām un tiks dāvinātas reģionālajām vēstnesēm – sievietēm no visas Latvijas, kuras brīvprātīgi mudina citas sievietes pārbaudīt savu krūšu veselību. Reģionālās vēstneses saņems arī dažu deputātu sagatavotās zīmītes ar uzmundrinošiem vārdiem un pateicību par viņu nesavtīgo darbu.

Deputāts Hosams Abu Meri:

Kampaņa “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!”ir valstiski nozīmīga, jo palīdz veicināt agrīnu krūts vēža diagnostiku. Kā ārsts apzinos, cik svarīgi ir izglītot sabiedrību un atgādināt, ka regulāras veselības pārbaudes ir mūsu katra atbildība. Jau vairākus gadus es sekoju līdzi kampaņas aktivitātēm un šogad, pēc kampaņas organizatoru uzaicinājuma, es personīgi iesaistījos, simboliski ziedojot tai rozā kaklasaiti. Man rūp Latvijas sieviešu veselība un esmu par to, lai krūts vēža pacientes saņemtu vislabāko iespējamo ārstēšanu”.

Esam gandarīti, ka rozā kaklasaite ir bijis nevien simbolisks atbalsta žests no deputātu puses, bet stimuls iesaistīties kampaņā arīpraktiski, piekrītot nogādāt informatīvos materiālus uz Latvijas novadiem. Kampaņas organizatori cer, ka, iepazīstoties ar reģionālajām vēstnesēm un uzklausot viņu dzīvesstāstus, deputāti uz onkoloģijas problemātiku spēs paskatīties no citaskatpunkta, ierogot aiz pieprasītā finansējuma konkrētus cilvēkus un viņu vajadzības.

 

Autors: Divi gani – sabiedriskās attiecības 30.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.