Atkarībā no tā, kādā formā avenes vislabāk garšo, piedāvājam dažas idejas, kā pagatavot aveņu ievārījumu, džemu vai marmelādi.

Klasiskais aveņu ievārījums

Sastāvdaļas:

  • 1 kg aveņu
  • 800 g cukura

Pagatavošana:

1.Katlā ieber attīrītas avenes un uzber cukuru. Samaisa.

2.Katlu liek uz plīts un vāra 15-20 minūtes. Vārīšanas laikā ogas ik pa laikam apmaisa un noņem putas.

3.Pilda izkarsētās burkās, aizskrūvē un atdzesē istabas temperatūrā. Pēc tam var uzglabāt pagrabā vai ledusskapī.

Ievārījums – 5 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 1 kg aveņu
  • 500 g cukura

Pagatavošana:

1.Ieber ogas katlā un uzber cukuru. Atstāj uz 3-4 stundas, līdz sāk izdalīties sula.

2.Liek katlu uz mazas uguns un, kad sāk vārīties, vāra vēl 5-7 minūtes, uzmanīgi apmaisot.

3.Lej izkarsētās burkās, aizvāko, apgāž riņķī, uzliek dvieli un atdzesē istabas temperatūrā.

Aveņu džems

Sastāvdaļas:

  • 1 kg aveņu
  • 400-500 g parastā cukura
  • 200 g Danssuker ievārījuma cukura ar pektīnu

Pagatavošana:

1.Attīrītas avenes ber traukā, pievieno parasto cukuru. Ogas kārtīgi saspaida vai sablendē. Tad paŗliek katlā un liek vārīties.

2.Pievieno Danssuker ievārījuma cukuru un vāra 5-10 minūtes.

3.Ievārījumu pilda izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā pagrabā vai ledusskapī.

Aveņu marmelāde

Sastāvdaļas:

  • 1 kg aveņu
  • 2 glāzes cukura

Pagatavošana:

1.Avenes liek katlā un liek uz mazas uguns. Silda tik ilgi, kamēr sāk izdalīties sula.

2.Karsto masu izberž caur sieru, samaisa ar cukuru un liek vārīties uz lielas uguns, pastāvīgi maisot, līdz masa sabiezē.

3.Karstu pilda izkarsētās burkās un aizvāko.

 

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?