12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Dzīves mācības, kuras var gūt vienkāršā atpūtā pie dabas

 

Vasaras laikā tev noteikti rodas iespēja aizdoties pie dabas, tālāk no betona džungļiem, tāpēc nelaid garām šo iespēju. Izjūti mieru, nebeidzamo dzīvības plūsmu un, iespējams, gūsti no šīs atpūtas arī kādu mācību. Pat viena diena svaigā gaisā var palīdzēt tev atjaunot enerģiju un dzīvesprieku.

Atpūta – tas ir normāli

Godīgi runājot, tas pat ir svarīgi un nepieciešami. Taču dažkārt ir tik grūti atslēgties no ikdienas rutīnas, vai ne? Tu baidies atslēgties no civilizācijas, nebūt uz sakariem un vienkārši kaut ko palaist garām. Taču šīs bailes „izkrist no aprites” ir ne tikai iznīcinošas, bet arī smieklīgas. Dabā viss un vienmēr mainās: mainās gadalaiki, dzīvnieki dodas miegā, aug raža… Laiks strādāt un laiks atpūsties. Un cilvēkam arī! Pretējā gadījumā tu ātri izdegsi.

Atbrīvošanās no drūzmas

Daba vislabāk zina, kas ir pacietība. Mēs nesējam sēklas un nekliedzam uz tām, lai tās augtu ātrāk, neuzstādām augiem taimeri vai atgādinājumu. Mēs vienkārši ļaujam tām augt tā, kā tas ir paredzēts. Mēs varam tikai padarīt apstākļus labvēlīgākus, bet viss pārējais notiek un attīstās savā laikā. Lai arī kādu spiedienu tu izdarītu uz sēklām, tās neizaugs ātrāk. Tad, kāpēc tu pastāvīgi dzen un baksti uz priekšu sevi? Tā vietā tu varētu koncentrēties tam, kā izveidot vidi ap sevi labvēlīgu. Dod sev telpu, lai attīstītos mierīgi un līdzsvaroti.

Visa pietiks visiem

Kad tu raugies uz okeānu, vīnogu dārzu vai jebkuru skaistu ainavu, tas ir skaistums, kas ir redzams un pieejams visiem. Ja tu krūzē iesmelsi okeāna ūdeni, tā vienalga pietiks arī citiem. Okeāns atgādina par Visuma nebeidzamo enerģiju, tāpēc arī tu neskopojies un nedomā, ka tev kaut kā nepietiks.

Tu vienmēr esi līdzdalībnieks

Visums vienmēr sniedz mums atbalstu, bet ārējie spēki sastājas attiecībā pret mūsu iekšējiem spēkiem. Kad tu radi, dari un rīkojies, pasaule nevar nekustēties tev līdzi. Pateicoties tavām uzstājīgajām un secīgajām darbībām, notiek brīnums pārmaiņu, plūsmas, progresa un kustības formā.

Saule vienmēr aust un riet

Vai ir skaistāks un nomierinošāks skats par saulrietu? Tas dāvā miera un komforta sajūtu. Atceries, ka saullēkts un saulriets ir vienīgais, kas nomainīs viens otru, neraugoties ne uz ok. Runā, ka saulriets ir pierādījums tam, ka, neatkarīgi no visa notiekošā, katra diena var beigties ļoti skaisti, lai pēc tam tikpat skaisti atkal no rīta sāktos.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.