Sastāvs:
- 3 l pilnpiena
- 1 l kefīra
- 3 olas
- 1-2 tk sāls
- 2-3 tk cukura
Ja sieru taisīsiet ar piedevām tad jums vajadzēs 2 ēdk kapātu zaļumu ,pēc jūsu gaumes tie var būt lociņi, dilles, pētersīļi, baziliks, ķiploki čilli pulveris u.t.t. Sakult olas un samaisīt tās ar kefīru. Pienu liekat karsēties-tikko piens uzvārās lejiet klāt kefīru ar olām un samaisiet.Tikko piens saiet ‘’pārslās’’ ņemiet pienu nost no uguns. Nokāsiet pienu caur sietu,pieliekat klāt sāli un cukuru,zaļumus pēc vēlmes,sajauciet.Iegūto masu ieliekat marlē,aizsieniet un liekat zem sloga. Sieru var ēst pēc 7-8 ,kad liekais šķidrums pilnībā ir iztecējis, Ja ir vēlēšanās-sieru var arī cept cepeškrāsnī.Pirms cepšanas apziediet sieru ar olas dzeltenumu un liekat cepeškrāsnī 225 grādos uz 10 minūtēm. Sieram būs zeltaini brūna garoziņa. Lai labi garšo!