Panna cotta, kas burtiski kūst mutē, bet zemenes lieliski papildina saldā krējuma garšu
Jums vajadzēs:
- 400 ml 20% saldā krējuma
- 0.5 ēd.k. ātri šķīstošā želatīna
- 3 ēd.k. cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura (10 g)
- 100 g zemeņu
- 2 tēj.k. pūdercukura
Pagatavošana:
1. Želatīnu aplejiet ar 2-3 ēd.k. auksta ūdens, ļaujiet tam uzbriest 5 minūtes, pēc tam izkausējiet to ūdens peldē.
2. Saldo krējumu sajauciet ar cukuru un vaniļas cukuru, uzsildiet, nepārtraukti maisot tik ilgi, kamēr cukurs ir pilnībā izkusis. Tad pievienojiet tam izkausēto želatīnu, rūpīgi samaisiet un lejat formiņās. Ja saldais krējums ir pārāk uzkarsis, tad labāk to nedaudz atdzesējiet.
3. Formiņas liekat ledusskapī uz visu nakti, vai vismaz uz 4-5 stundām.
4. Zemenes sagrieziet gabaliņos, samaisiet ar pūdercukuru un liekat pa virsu panna cottai, to visu pārlejot ar sulu no ogām.