Vairs nav aiz kalniem sēņu laiks un arī jaunie kartupeļi tirgū ir nopērkami, tāpēc piedāvājam jums lielisku un ļoti garda ēdiena recepti ar šīm divām sastāvdaļām pamatā.
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi – 600 g
- Sviests – 50 g
- Olas – 2 gb
- Milti – 2 ēdk
- Saulespuķu eļļa – 1 ēdk
- Sēnes (kaltētas) – 30 g bet tik pat labi var izmantot svaigās, tikai masa būs cita)
- Sīpols – 1 gb
- Skābs krējums – 100 g
- Rīvmaize – 50 gPagatavošana:
1. Izvārītos kartupeļus nokāsiet un atstājiet uz kādu brītiņu, lai apžūst. Pēc tam sastampājiet. Iegūto biezeni atdzesējiet, pievienojiet 1 ēdk. sviesta, 2 olas dzeltenumus, 2 ēdk. miltu un visu rūpīgi samaisiet, veidojiet plācenīšus.
2. Apvārtiet miltos, vai rīvmaizē un apcepiet no abām pusēm. Kaltētās sēnes aplejiet ar verdošu ūdeni, rūpīgi nomazgājiet. Tad uz divām stundām aplejiet ar aukstu ūdeni un vēl pēc tam, pavāriet uz lēnas uguns 50 minūtes. Nokāsiet (novārījumu neizlejiet) un sakapājiet sēnes.
3. Smalki sagrieziet sīpolus, apcepiet sviestā, tad pievienojiet sēnes un cepiet kopā. Uz otras pannas apbrūniniet eļļa miltus, noņemiet no uguns un visu laiku maisot pa drusciņai pievienojiet sēņu novārījumu. Savienojiet to visu kopā ar sēnēm un vēl pavāriet mērci minūtes 10. Pievienojiet sāli pēc garšas un šķipsniņu malto piparu.
4. Pirms noņemiet no uguns, pievienojiet mērcei skābo krējumu.
5. Kartupeļu plācenīšus uzsildiet pirms pasniegšanasLabu apetīti!