3.9 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Arbūzu gardumi

 

Bez šaubām arbūzs arī viens pats ir ļoooti gards un atsvaidzinošs, taču ir vēl neskaitāmi veidi kā to pagatavot. Piedāvājam 5 dažādas arbūzu gardumu receptes!

Arbūzu Sorberts (6 porcijām)

Pagatavošanas laiks ~ 30 minūtes + 3 stundas sasaldēšana

Sastāvdaļas:

  • 4 krūzītes sagriezts arbūzs, bez mizām un sēklām.
  • 1 ēdamkarote svaigas citrona vai laima sulas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze ūdens
  • Svaigas piparmētras

Pagatavošana:

Smalki sablenderē arbūzu un pievieno citrona vai laima sulu. Katliņā uzkarsē ūdeni un izkausē cukuru, vāra, kamēr masa sāk lipt pie koka karotes. Pēc tam atdzesē. Cukura sīrupu sajauc ar arbūza masu un kārtīgi samaisi vai atkal sablenderē. Liec saldēties vai pievieno smalkus ledus gabaliņus, pirms ēšanas izdekorē ar piparmētrām.

a1

Arbūzu mohito saldejums uz kociņa

Sastāvdaļas:

  • Pusglāze ūdens
  • Pusglāze brūnais cukurs
  • 4 glāzes, sagriezts arbūzs bez sēkliņām
  • 1 glāze svaigu piparmētru
  • 2 laimi

Pagatavošana:

Tāpat kā iepriekš no ūdens un cukura, pagatavo sīrupu, tos uzkarsējot. Ieliec blenderī arbūzu, piparmētras, laima sulu un sīrupu, sablenderē viendabīgā masā. Ieliec saldējuma trauciņos un liec saldētavā uz aptuveni 4 stundām.

a2

Arbūzu salāti ar fetas sieru un piparmētrām

Sastāvdaļas:

  • Puse no vidēja izmēra arbūza
  • ¼ no festas siera iepakojuma
  • 10 piparmētru lapiņas

Pagatavošana

Sagriez arbūzu un atbrīvojies no sēkliņām. Sadrupini fetas sieru un sasmalcini piparmētras. Sajauc visu kopā un gatavs! Ja vēlies vēl eksotiskāku garšu, vari pievienot mango čilli mērcīti!

a3

Arbūzu gaspačo 

Sastāvdaļas:

  • 1 sagriezts tomāts
  • 1 glāze sagriezts arbūzs bez sēklām
  • 1 glāze tomātu sulas
  • Garšvielas – pipari, sāls, čilli, balizliks
  • 1 karote sasmalcināta pētersīļa
  • 2 karotes svaiga laima sula
  • Koriandrs dekorēšanai

Pagatavošana:

Visu, izņemot koriandru vienkārši sablenderē un gatavs. Ātra un atsvaidzinoša vasaras aukstā zupa!

a4

Arbūzu džems

Sastāvdaļas:

  • 6 krūzītes attīrīta arbūza, bez sēkliņām un mizām
  • 3 glāzes ievārījuma cukura, kurā ir pektīns
  • Pusglāze svaiga citronu sula

Pagatavošana:

Sajauc visu kopā un vāri, kamēr temperatūra sasniedz 220 grādus, pēc tam pavāri vēl 5 minūtes, sapildi sterilizētās burciņās un atdzesē. Gatavs!

a5

MIA.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.