Sastāvdaļas pamatnei:
300 gr ”selgas” tipa cepumu
100-150 gr sviesta
Sastāvdaļas pildījumam:
500 gr svaigā siera (var izmantot viendabīgā masā sablendētu vājpiena biezpienu)
200 ml saldā krējuma (33-35%)
150 gr cukura
20 gr želatīna
Pagatavošana:
Aplejiet želatīnu ar 100 ml auksta, vārīta ūdens un atstājiet uz stundu.
Sasmalciniet cepumus.
Izkausējiet sviestu.
Pievienojiet sviestu cepumiem, samaisiet, līdz veidojas mīklai līdzīga masa.
Masu ieklājiet cepamajā formā (24-26 cm diametrā), kārtīgi nostampājiet un ielieciet to ledusskapī, lai masa atdziest, kamēr gatavojiet pildījumu.
Želatīnu uzsildiet ūdens peldē.
Sakuliet saldo krājumu ar cukuru, pievienojiet svaigo sieru, samaisiet. Tad pievienojiet želatīnu un atkal visu kārtīgi samaisiet.
Lejiet masu formā uz cepumu masas. Lieciet visu ledusskapī uz 3-4 stundām.
Dekorēt variet ar svaigu ogu biezeni, vai tikai ar ogām.
Lai labi garšo!
No kura laika biezpienu sauc par sieru?
Dura! Lasīt iemācies!
Tām kuras gatavo kūkas uzreiz viss ir skaidrs, bet ja te kāda ir spējīga lasīt tikai receptes un meklēt kašķi tad varbūt pasēdi uz diētas.
Mazā, nomierinies! Mums visām ir bijušas sliktas dienas, bet tāpēc nav jaisgāž savi pārdzīvojumi uz citiem!
ideāls koments, cepums Tev ????????????
Haha,cepumiem jāatdziest??
Katram muļķim ir skaidrs, izkausēts sviests nav aukst un ja to pievieno cepumiem tad ir tikai loģiski ka pamatnes masa veidojas silta.
Tas tā skaidrojums īpaši stulbai komentētājai. ?
Super garda kūka sanāca,ja taisa visu pēc autores receptes!! PALDIES!!!
Es gan pieliku 100g cukura un 40g vaniļas cukuru. Būtību tas tāpat nemaina!! :))
es taisu ar vājpiena biezpienu. Nu kūka sanāk vienkārši fantastiska! Želatīnu varu ieteikt Santa Maria, tad masa sanāk burvīga! 😉
Perfekti! Mūsu ģimenes lielākais našķis