Sastāvs:
4 kg gurķu
1 gl cukura
1 gl eļļas
1 gl etiķa
2,5 ēdk sāls
1 tējk maltu melno piparu
1 tējk spiestu ķiploku
Gurķus nomizo un sagriež gareniski šķēlēs.Visas sastāvdaļas sajauc kopā un atstāj vismaz uz 2 st, bet var uz nakti.
Gurķis liek stateniski burkās, pārlej ar sulu,kas ir izdalījusies un karsē 20 min.
Kad burkas aizvākotas,satin segās!
Supergardi!
Izskatās, ka garšīgi, bet kāds etiķis jāliek- etiķa esence(70%) vai galda etiķis (9% ). Pati domāju. ka galda etiķis, vai pareizi?
Tur ir skaidri uzrakstīts – etiķis, nevis etiķa esence
Es šitos nosauktu par Slinkajiem Latgales salātiem….
Es vel klat lieku aso sarkano piparu ux tadu daudzumu 4 piparus….tad sanak pikantaki