Sastāvdaļas:
1 glāze cukura
1 ola
1 glāze kefīrs
3 ēdamkarotes sviesta
¼ tējkarotes sāls
1,5 glāze kviešu milti.
1 tējkarote sodas
1 tējkarote sauso sinepju
Pagatavošanas laiks – 50 minūtes.
Instrukcija:
1. Olu saputo ar glāzi cukura, pievienot glāzi kefīra, trīs ēdamkarotes iepriekš izkausētā sviesta.
2. Iegūtajā maisījumā iebērt ceturtdaļu tējkarotes sāls un pusotru glāzi miltu. Iejaukt mīklu līdz tā paliek kā biezs krējums.
3. Atsevišķi sajaukt tējkaroti sodas un tējkaroti sausu sinepju. Pievienot ūdeni – trīs tējkarotes. Pievienot mīklai, labi samaisīt.
4.Izliet mīklu formā, likt iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, cept vidējā temperatūrā apmēram pusstundu.
Sviestu var aizstāt ar margarīnu cepšanai.
Un kā izkausēt margarīnu?