2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Izmanto linsēklas kā lielisku līdzekli novājēšanai

 

original

Linsēklu sastāvs ir bagāts ar makro un mikroelementiem (kālijs, kalcijs, magnijs, dzelzs, mangāns, varš, cinks, hroms, alumīnijs, niķelis, jods, bors), linsēklas koncentrē selēnu.

Aukstais linu uzlējums

Maigi stimulē žults un urīna atdalīšanos, piemīt vēderu mīkstinoša un imunitāti stimulējoša darbība. Var tikt izmantots pie saindēšanās ar pārtiku. Lieto pa 2 – 3 ēdamkarotēm vairākas reizes dienā dzerot maziem malkiem.

Laringīta gadījumā

1 ēdamkaroti linsēklu aplej ar 200 ml ūdens vai piena, uz lēnas uguns vāra 10 min, izkāš. Lieto linsēklu uzlējumu pa 2 – 3 ēdamkarotēm no rīta un vakarā dzerot maziem malkiem.

Dziļa bronhīta un sausa klepus gadījumā

Maisījumu no 100 gr linsēklu pulvera un 500 gr medus lieto pa 1 tējkarotei uzdzerot siltu ūdeni 8 – 10 reizes dienā. Kad klepus paliek mīkstāks maisījumam pa 1 ēdamkarotei pievieno anīsa augļus, dilles un ingveru. Lieto 4 -6 reizes dienā ēšanas starplaikos.

Rētu un apdegumu arstēšanai

Linsēklu eļļu sajauc ar svaigas olas baltumu 1:1, apsējus lieto sāpju noņemšanai un rētu mīkstināšanai.

Ja uz sejas ir paplašināti asinsvadi

Likt vēsas linsēklu maskas , nomazgāt ar aukstu ūdeni.

Hronisks pankreatīts, žultsakmeņu slimība

Lietot linsēklu eļļu pa 1 tējkarotei 4 – 5 reizes dienā pirms ēšanas vai ēšanas laikā.

Linsēklas novājēšanai

Tautas medicīnā lietojamais linsēklu novārījums uz kuņģa sieniņām izveido gļotādas kārtiņu kura aizkavē tauku nokļūšanu organismā, bet linsēklu apjoms uzsūcot mitrumu kļūst lielāks, tā pazeminot bada sajūtu. Linsēklas ļauj ne tikai nomest lieko svaru, bet arī attīra organismu no šlakvielām, paaugstina imunitāti, pazemina onkoloģijas risku.

Pievienojot linsēklas ēdienam bez lielām pūlēm var atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem, pietiek ar 2 ēdamkarotēm linsēklu dienā un nekāda diēta nebūs vajadzīga. Linsēklas, maltas vai veselas, var uzbērt putrai, pievienot salātiem, ragū, dārzeņu un gaļas ēdieniem, zupām – tās vieglāk uzsūksies un kļūs lietderīgākas, minerālvielas un vitamīni nonāks organismā, bet liekie kilogrami aizies projām, dubults labums, ne katrs tievēšanas līdzeklis var palielīties ar tādu efektu.

Linsēklu eļļa ,uzturvērtība ziņā, citu eļļu vidū pārliecinoši ieņem pirmo vietu.

Linsēklu novārījums

Linsēklu novārījums ir neaizstājams tautas medicīnas līdzeklis novājēšanai. Lai to pagatavotu emaljētā traukā aplejiet 2 ēdamkarotes linsēklu ar 3 ēdamkarotēm ūdens un uz mazas uguns vāriet 10 minūtes, laujiet novārījumam atdzist, var neizkāst. Lietojiet pa pusglāzei silta linsēklu novārījuma stundu pirms ēšanas, lai būtu labāka garša linu ķīselim klāt var pievienot medu, dažus pilienus citrona sulas.

Lai pagatavotu linsēklu uzlējumu vajag termosā uz nakti ar 2 glāzēm vāroša ūdens apliet 1 ēdamkaroti linsēklu. No rīta izkāst, dzert 100 ml silta uzlējuma 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

Ilgstoša linsēklu novārījuma lietošana ir aizliegta, 2 nedēļas jālieto, 2 nedēļas pārtraukums. Tādiem cikliem novārījumu drīkst lietot līdz 3 mēnešiem, tad 1 mēnesi pārtraukums.

Novārījums mazinās ēstgribu, palīdzēs zaudēt lieko svaru, normalizēs cukura līmeni asinīs un paaugstinās imunitāti, āda attīrīsies, kļūs samtaina un maiga, nagi kļūs stiprāki, sāks spīdēt mati.

Vitamīnu kokteilis no linsēklām
Lai pagatavotu vitamīnu kokteili vajag kafijas dzirnaviņās samalt 1 ēdamkaroti linsēklu, pievienot 1 glāzei svaigi spiestas burkānu sulas un to visu saputot ar 1 tējkaroti linsēklu eļļas. Ļaujiet 5 min kokteilim nogatavoties, samaisiet un izdzeriet.

Vienkārša recepte novājēšanai, maltas linsēklas pievieno kefīram vai jogurtam. Tādu maisījumu lieto 2 nedēļas 3 reizes dienā 1 – 1,5 stundas pirms ēšanas. Pirmajā nedēļā 100 ml vājpiena kefīra sajauc ar 1 tējkaroti smalcinātu linsēklu, otrajā nedēļā kefīram pievieno jau 2 tējkarotes linsēklu. Lietot tāpat kā linsēklu novārījumu ar 2 nedēļu pārtraukumiem.

 

3 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.