Sastāvdaļas:
Cepumi 200 g
Sviests 110 g
Filadelfijas siers 600 g
Olas 3 gab.
35 % saldais krējums 150 ml
Pūdercukurs 150 g
Citrona miziņa
Lasi vēl: |
Siera kūka ar karamelizētiem āboliem! Gardi! |
Gardas pankūkas brokastīs |
Salāti ar olu pankūkām un vistu |
Pagatavošana:
♦Sasmalcinām cepumus blenderī.
♦Izkausējam sviestu un pievienojam to cepumiem, labi samaisām.
♦Pirms masu likt multivārāmā katlā, ņemam cepamo papīru, sagriežam to loksnēs un izklājam krusteniski katla dibenā. Loksnēm ir jābūt garām, jo ar to palīdzību mēs ņemsim siera kūku ārā no katla.
♦Iesmērējam katla dibenu ar sviestu un ieliekam cepumu masu, nedaudz piespiežam, lai izveidotos kūkas pamatne.
♦Gatavojam krēmu: sajaucam sieru un pūdercukuru ar mikseri. Pakāpeniski pievienojam pa vienai olai, labi samaisām, tad pieliekam citrona miziņu. Pielejam saldo krējumu un visu samaisām līdz viendabīgam, biezam un gludam krēmam.
♦Pielejam krēmu traukā pie kūkas pamatnes.
♦Cepam apmēram 45 minūtes cepšanas režīmā līdz gatavībai.
♦Kad beigsies laiks, uzreiz neizņemam kūku ārā, bet dodam tai nostāvēties vēl 30 minūtes.
♦Tad izņemam siera kūku aiz papīra loksnēm un ievietojam ledusskapī uz vairākām stundām, vēlams – uz visu nakti.