Sastāvs:
200 g cukura
115 ml augu eļļas
2 olas
1 ēdk. cepamā pulvera
230 g miltu
300-350 g ābolu
Apkaisīšanai:
40 g mandeļu
10 g cukura
Miltus izsijājiet un sajauciet ar cepamo pulveri. Ābolus notīriet un sarīvējiet uz smalkās dārzeņu rīves. Olas sakuliet kopā ar eļļu un cukuru- pievienojiet sarīvētos ābolus. Pieberiet klāt miltu maisījumu, kārtīgi samaisiet. Mīklu pildiet mafinu formiņās 2/3.
Pagatavošana:
Riekstus sasmalciniet un sajauciet kopā ar cukuru. Jo smalkāki būs rieksti, jo labāk tie turēsies pie kēksiņiem.
Pārbērt kēksus ar riekstu maisījumu un likt, iepriekš uzsildītā, cepeškrāsnī 180 grādos 30-35 minūtes.
No sagatavotā daudzuma sanāca 12 kēksiņi.
Labu apetīti!