2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

10 Netradicionāli veidi kā atbrīvoties no saaukstēšanās

 

5607944_202407688f10248bcb17f9325a3b8ef9_x 1. Pie pirmajām saaukstēšanās pazīmēm- pārgrieziet lielu, svaigu sīpolu uz pusēm un elpojiet- ostiet tā aromātu. Procedūru atkārtojiet 3-4 reizes dienā.

2. Sakapājiet 100 gr ķiploku, aplejiet ar 200 ml degvīna, samaisiet. Paņemiet vienu pilienu maisījuma uz mēles, paturiet mutē un tad norijiet. Atkārtojiet vairākas reizes dienā 3-4 dienas.

3. Smalki sagrieziet citronu ar visu mizu, pārlejiet ar augu eļļu. Smērējiet nāsis vairākas reizes dienā. Var ierīvēt smaganas pēc ēšanas un ausis- uz nakti.

4. 1,5 l vārītā ūdenī pievienojiet 1 ēdk. rupja sāls, 1 citrona sulu un 1 g askorbīnskābes. Visu samaisīt un izdzert 1,5 h laikā.

5. 1 citronu ielieciet karstā ūdenī uz 1 minūti, tad ar visu mizu samaliet to gaļasmašīnā. Samaisiet ar 100 gr sviesta un 1-2 ēdk. medus. Lietojiet pa 1 ēdk. ik pēc 2-3 stundām. Uzglabāt kā parastu sviestu.

6. Pie augstas temperatūras samaisiet viendabīgā masā 2 svaigus, rīvētus kartupeļus un 1 ēdk. ābolu etiķa. Iegūto masu lieciet uz vairākās kārtās salocītas drānas, kuru lieciet uz pieres. Nomainiet kompresi ik pa 2 stundām.

7. Ielejiet katlā 2 pudeles alus, pievienojiet šķipsniņu kanēļa, 3-4 krustnagliņas, citrona miziņu un lieciet uz uguns karsēties. Sakuliet olas dzeltenumu ar 2-4 ēdk. cukura, putās, pievienojiet to karstajam alus un garšvielu maisījumam, visu laiku maisiet līdz sabiezēs, bet neuzvāriet. Dzeriet pa 1-1,5 glāzei. Saaukstēšanās pāriet vienas dienas laikā.

8. 4 ēdk. kaltētu aveņu aplejiet ar 500 ml verdoša ūdens, ļaujiet ievilkties 20 minūtes. Izdzeriet 2 glāzes vienā rāvienā uz nakti. Aveņu uzlējums (10 ogas uz glāzi verdoša ūdens) lieliski noderēs kakla skalošanai.

9. Lai izvairītos no saaukstēšanās un vīrusiem- katru dienu zobi ir jāierīvē ar ķiploku.

10. Pie pirmajiem saaukstēšanās simptomiem ņemiet 100 ml ”KAGORA”, pievienojiet 1/4 tējk. maltu melno piparu, 1 tējk. medus- samaisiet to visu, uzsildiet un izdzeriet pirms miega.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.