4.3 C
Rīga
pirmdien, 25 novembris, 2024

9 lietas, kuras nekādā gadījumā nedrīkst likt mikroviļņu krāsnī. Atceries pati un pastāsti citiem!

 

Var ilgi un gari strīdēties, vai vispār vajadzētu lietot mikroviļņu krāsni. Pētījumu rezultāti par šo jautājumu dalās, un attiecīgi dalās arī cilvēku viedoklis. Mēs nekādā gadījumā neuzsāksim diskusij par mikroviļņu lietošanas noderīgumu vai kaitējumu, bet pateiksim tev priekšā, ko noteikti nedrīkst sildīt šajā elektroierīcē.

Zemāk norādītos produktus un lietas nevajadzētu pakļaut termiskajai apstrādei mikroviļņu krāsnī. Ievērojot elementārus drošības noteikumus, tu pasargāsi sevi no sava virtuves palīga saplēšanas un parūpēsies par savu veselību!

Ko ir bīstami un kaitīgi sildīt mikroviļņu krāsnī

  1. Bērnu ēdiens
    Pirmkārt runa ir par izslauktu krūts pienu! Mikroviļņu ietekmē tas kļūst toksisks. Ja vajag mazulim nedaudz pasildīt pienu un tajā pašā laikā nepazaudēt tajā esošo imūnglobulīnu, tad labāk izmantot tradicionālu veidu – uzsildīt zem karsta ūdens strūklas vai ūdens peldē.1
  2. Folija 
    Alumīnija foliju UV krāsnī? Protams, ja tu gribi redzēt pērkonu un zibeni mikroviļņu krāsnī, bet pēc tam svinīgi aiznest un izmest viņu atkritumos! Paskaties, kas patiesībā var notikt.2
  3. Brokoļi
    Salīdzinājumā ar pārējiem dārzeņiem un augļiem, brokoļi mikroviļņu krāsnī zaudē lielāko daļu savas pozitīvās īpašības. Pareizāk sakot, praktiski visu!3
  4. Jēlas olas
    Tāpat bieži strīdas: vai var mikroviļņu krāsnī uzvārīt olas. Protams, ja vien pirms tam veikt dažas manipulācijas. Lielākajā daļā gadījumu ola uzsprāgst, un tev vēl ilgi nākas mazgāt mikroviļņu krāsni. Vai nav vienkāršāk izmantot tradicionālo veidu?4
  5. Ķiploks
    Vēl viens produkts, kas UV staru krāsnī uzsildīšanas laikā zaudē savas vairāk nekā pozitīvās īpašības. Pretvēža īpašības prom kā nebijis!5
  6. CD disks
    Eksperimenta dēļ, bet, kāda diez’ mantiņa iznāks, ja disku uzsildīs mikroviļņu krāsnī?! Tikai neatkārto!6
  7. Sasaldēti produkti
    Augļu un ogu atsaldēšana mikroviļņu krāsnī var novest pie glikozīda un galaktozīda pārvēršanos par kancerogēnām vielām. Bet, ja tev ir nepieciešams atsaldēt gaļu, tad labāk to vai nu iepriekš izņem, vai arī novieto zem vēsa ūdens strūklas. Lieta tāda, ka mikroviļņu krāsnī uzsildītā gaļā tiek iznīcināta aptuveni puse no tajā esošā vitamīna B12.7
  8. Olbaltumvielu  produkti
    Centies pēc iespējas mazāk izmantot mikroviļņu krāsni proteīna produkutu pagatavošanā. Parastajā cepeškrāsnī olbaltuma struktūra nesagrūst tik ātri… 8
  9. Daži trauku veidi
    Esi īpaši  uzmanīga ar sekojošu veidu traukiem: keramika, metāls, alumīnijs, kristāls, porcelāns, parastais stikls. Turklāt plastmasas konteineri vai ēdiena plēves ēdienam pievieno noteiktu daudzumu kancerogēnu. Vislabākie trauki mikroviļņu krāsnij – no rūdīta ugunsizturīga vai karstumizturīga stikla.9

Bet, vai tu esi dzirdējusi šausmīgos stāstus par to, ka daži cilvēki iedomājušies savus mājdzīvniekus izžāvēt mikroviļņu krāsnī? Nu vai zini…kā redzi, zinot galvenos mikroviļņu krāsns izmantošanas sīkumus, tu dabūsi mazāk kaitējuma no “gadsimta izgudrojuma”!

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.