3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Avokado un bumbieru kūka – bez cepšanas

 

kuuka

Paredzēts: 8 personām
Gatavošanas laiks: 15 min + 2 h saldētavā

Sastāvdaļas biskvītam – 200 g dzelteno rozīņu, 100 g Indijas riekstu, 50 g lobītas ķirbju sēklas, 50 g zaļās pistācijas.

Sastāvdaļas krēmam un kūkai – 4 kivi, 4 mazie vai 2 lielie avokado, 3-4 bumbieri (bez mizas un sēklām), 1 laims, 2 ēdamk. medus.

Dekoram – 250 g svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles.

Pagatavošana.

Riekstus un sēklas liek blendera krūzē un samaļ. Pievieno rozīnes un samaļ tā, lai izveidojas ķepīga masa.
Tortes formā (diametrs aptuveni 22 cm) ieklāj cepamo papīru, liek virsū ķepīgo riekstu masu un izlīdzina.
Notīra kivi, sagriež plānās šķēlītēs un klāj virsū pamatnei.
Gatavo krēmu.
Notīra bumbierus un avokado.
Liek blendera krūzē, pievieno laima sulu un saldumam – medu. Samaļ krēmīgā masā un lej kūkas formā.
Kūku liek saldētavā uz vismaz 2 stundām, lai krēms atdziest un iegūst saldējuma struktūru.
Pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.