Sastāvdaļas:
150g makaroni
1 vidēji liels brokolis
2 ķiploka daiviņas
100g rīvēts siers Parmezāns
1/2 citrons
baziliks
olīveļļa
sāls, pipari
Sastāvdaļas – 150 g makaronu, 1 vidēji liels brokolis, 2 ķiploka daiviņas, 100 g rīvēta siera “Parmezāns”, 1/2 citrona, baziliks, olīveļļa, sāls, pipari.
Pagatavošana.
Makaronus novāra “al dente” – mazliet mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma. Ūdeni notecina, atstājot vienu kausu mērcei.
Brokoļus sadala ziedos un novāra sālsūdenī līdz gatavībai. Brokoļus uzreiz noskalo zem auksta tekoša ūdens, lai apturētu vārīšanas procesu un saglabātu koši zaļo krāsu. Brokoļus sablendē, pievienojot lielāko daļu siera, ķiplokus, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un baziliku. Pamazām pievieno olīveļļu, līdz mērce iegūst bieza krējuma konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
Brokoļu mērcē iejauc makaronus. Pasniedz, pārkaisot ar rīvētu “Parmezānu”.