0.8 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Rudenīgā ķirbju tējas kūka

 

kirbji

Sastāvdaļas (10-12 gabaliņi)
120 g rafinētās rapšu eļļas
140 g brūnā cukura (var izmantot arī baltu)
1 tējk. vaniļas cukura
1 ola
200 g ķirbju biezeņa*
~100 g riekstu, sakapātu(valriekstu, lazdu, mandeļu vai citu, var pievienot klāt arī rozīnes)
150 g kviešu miltu (100 g augstākā labuma + 50 g pilngraudu)
šķīpsniņa sāls
1 tējk. maltā kanēļa
1/2 tējk. maltā muskatrieksta
1/2 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana 
1) Ietauko cepampannu (20 cm diametrā) un izklāj pamatni ar cepampapīru. Krāsni sakarsē līdz 180° C
2) Bļodā sajauc miltus, garšvielas, vaniļas cukuru, sāli un cepamo pulveri
3) Citā bļodā sajauc eļļu, cukuru
4) Pievieno olu un labi samaisi
5) Pievieno pusi ķirbju biezeņa, tad pusi miltu maisījuma, tad atkal ķirbi un miltus
6) Iemaisi riekstus
7) Ielej masu cepampannā un cep ~40 minūtes, pārbaudot ar kociņu. Kad kūka ir gatava, iedurot tās vidū, kociņam jābūt sausam. Kūku pirms pasniegšanas atdzesē.

* Ķirbju biezeni var nopirkt veikalā vai ļoti vienkārši pagatavot mājās. Palielus ķirbja gabalus (~300-400 g) ar mizu liec sakarsētajā līdz 160°C cepeškrāsnī, ar mīkstumu uz leju, uz pannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep apmēram 1 stundu, pārbaudot ar dakšiņu – ja ķirbis ir mīksts, tad ir gatavs. Ķirbi atdzesē un sablenderē.

 

Recepte no veikalu ķēdes ELVI pavāres Jevgēnijas Jansones

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.