Pastas versija ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers.
Izejvielas 4 personām
- 350g “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
- šķipsna sāls
- 300g sarkano plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
- 250g dzelteno plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
- sauja rukolas lapiņu
- 140g fetas siera, sadrupināta
Spinātu pesto gatavošanai
- 60g spinātu lapiņu
- 50g ciedru (pīniju) riekstu
- 70ml pirmā spieduma olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa, nomizota
- 20g rīvēta cietā siera
Gatavošana
- Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni.
- Pagatavo pesto, saberot blenderī visas sastāvdaļas.
- Karstai pastai pievieno pesto un samaisi. Pievieno tomātus, rukolu un atkal samaisi. Liec šķīvjos un pārber ar fetas sieru. Pasniedz karstu.
Labu apetīti!
Recepte no Lindas Tellgrenas krājumiem