0.8 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Penne ar zaļumiem un fetu

 

penne_zalumi_feta-1-20161025

Pastas versija ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers.

Izejvielas 4 personām

  • 350g “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
  • šķipsna sāls
  • 300g sarkano plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
  • 250g dzelteno plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
  • sauja rukolas lapiņu
  • 140g fetas siera, sadrupināta

Spinātu pesto gatavošanai

  • 60g spinātu lapiņu
  • 50g ciedru (pīniju) riekstu
  • 70ml pirmā spieduma olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota
  • 20g rīvēta cietā siera

 

Gatavošana

  1. Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni.
  2. Pagatavo pesto, saberot blenderī visas sastāvdaļas.
  3. Karstai pastai pievieno pesto un samaisi. Pievieno tomātus, rukolu un atkal samaisi. Liec šķīvjos un pārber ar fetas sieru. Pasniedz karstu.

 

Labu apetīti!

Recepte no Lindas Tellgrenas krājumiem

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.