1.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

“Foruma LĪDERE” žurnāls iepazīstina ar Latvijas veiksmīgākajām biznesa sievietēm (+VIDEO)

Forums LĪDERE 20/10/2023 15:10
 

Šī gada 16. oktobrī iznācis “Foruma LĪDERE” nu jau trešais īpašais drukātais izdevums, kas veltīts ikvienai Latvijas aktīvajai sievietei. Tas piedāvā atskatīties uz 19. maijā aizvadītā foruma tēmām, lektoru un apmeklētāju pārdomām un viedokļiem, kā arī informē par ikkatrai sievietei būtiskām aktualitātēm un jautājumiem. Nozīmīga žurnāla pievienotā vērtība ir sadarbībā ar “Lursoft” sagatavots Latvijas veiksmīgāko sieviešu – uzņēmumu vadītāju TOP 50.

Topa sagatavošanā izmantota publiski pieejama informācija par Latvijas uzņēmumu amatpersonām, kā arī šo uzņēmumu iesniegtie finanšu pārskatu dati. Papildus tam ņemti vērā vairāki kritēriji, piemēram, sievietes nepārtraukta klātesamība uzņēmuma izaugsmē. Proti, sieviete, būdama valdē vai padomē, uzņēmumu vada vismaz pēdējos piecus gadus. Tāpat topa izveidē svarīgi bija uzņēmumu izaugsmes un apgrozījuma pieauguma rādītāji. 

“Lursoft” valdes locekle Daiga Kiopa, komentējot Latvijas veiksmīgāko sieviešu – uzņēmumu vadītāju TOP 50, uzsver: “Puse no sarakstā iekļautajām sievietēm uzņēmumu, kuram pateicoties uzņēmēja iekļuvusi veiksmīgāko sarakstā, vadījušas vairāk nekā 10 gadus. Tas ļauj secināt, ka arī ilggadēji un nepārtraukti vadot vienu uzņēmumu, pat pēc 10 vai 20 darbības gadiem ir iespējama tā strauja izaugsme”. Tāpat analizējot datus, pamanīta būtiska tendence – sarakstā plaši pārstāvētas tādas nozares kā tirdzniecība, apstrādes rūpniecība, transporta pārvadājumi, informācijas tehnoloģijas, kas ir pretstatā ar kādreizējo uzskatu, ka sieviete veiksmīgāk spēj darboties jomās, kā grāmatvedība vai skaistumkopšana. 

Ikviena uzņēmuma izveides un izaugsmes ceļš ir unikāls, līdz ar to atšķirīgi ir arī tie faktori, kas padara to veiksmīgu un konkurētspējīgu. Viena no TOP 50 veiksmīgākajām sievietēm – uzņēmējām SIA “Nutrameg Latvia” līdzīpašniece Egija Seile uzskata, ka, lai uzņēmums būtu veiksmīgs un strauji augošs, komanda ir pats svarīgākais un visa pamats. Savukārt ģimenes uzņēmuma SIA “Laluna”, oficiālā “Toyota” markas automašīnu pārstāvja Latvijā, līdzīpašniece un valdes locekle Inga Salzirne uzsver, ka uzņēmuma pamatā ir divi svarīgi faktori – sadarbība un komunikācija. Katra biznesa izveides recepte ir cita, plašāk ar pārējām var iepazīties “Foruma LĪDERE” žurnāla lappusēs. 

Bez jau pieminētājām uzņēmējām sarakstā iekļuvušas, piemēram, SIA “Nafta LV” dibinātāja Anda Kārkliņa, SIA “Deco Energy” un 12 citu uzņēmumu vadītāja Elita Moiseja, SIA “Agro Eko” īpašniece Diāna Karnīte, SIA “Pienavoti” vienīgā dalībniece un valdes locekle Silvija Jaundžeikare, SIA “EZ auto” vienīgā valdes locekle Agnese Zēla un 43 citas dāmas. 

Jāpiezīmē, ka “Foruma LĪDERE” īpašais izdevums preses tirdzniecības vietās ir pieejams no 16. oktobra, tā cena – 5 eiro. 

Diskusiju, kurā var iepazīties ar TOPa veidotājiem, metodoloģiju un pārstāvēm no TOP 50, var noskatīties šeit.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.