9 C
Rīga
sestdien, 16 novembris, 2024

Recepte: Viegls ātrais deserts ar ogām un cepumiem

 
Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas
200 g maskarpones
400 g grieķu jogurta (var lietot arī uzputotu saldo krējumu)
20 ml kļavu sīrupa vai medus
8 palieli cepumi, sadrupināti*
200 g lāceņu**
200 g nomizota mīksta, gatava mango, gabaliņos**

Pagatavošana.
Bļodā liek maskarponi un viegli saputo ar putojamo slotiņu, lai ir krēmīgs. Tad pievieno pusi jogurta un visu sīrupu. Samaisa un pievieno atlikušo jogurtu, atkal visu samaisa.

Kārto burciņās krēmu, pa virsu cepumus, ogas, tad atkal krēmu, cepumus, ogas un vēlreiz krēmu un tad cepumus. Liek ledusskapī apmēram uz divām stundām, lai ievelkas.

Piebilde.
* Var izmantot arī riekstus vai cepumus kopā ar riekstiem.
**Vasaras laikā var izmantot jebkuras ogas. Var taisīt tikai ar mellenēm vai avenēm, var miksēt kopā. Mango vietā var izmantot aprikozes un persikus vai tās pašas ogas. Rudenī – plūmes.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.