Sastāvdaļas pamatnei
• 100 g Oreo cepumu
• 50 g sviesta
Sastāvdaļas vidusdaļai
• 125 ml sabendētu zemeņu
• 200 g Filadelfijas vai līdzīga siera
• 120 g pūdercukura
• 250 ml saldā krējuma
Glazūrai
• 175 g šokolādes čipsu
• 80 ml saldā krējuma
• 12 zemenes rotāšanai
Pagatavošana.
Atkarībā no pieejamās veidnes var gatavot vienu lielu kūku (18–20 cm diametrā), trīs minitortes vai sešas kūciņas lielo mafinu formās. Oreo cepumus bez pildījuma samaļ smalkās drumstalās, pēc tam ieber bļodā, pievieno mīkstu sviestu un izmīca. Cepamo veidni ieziež ar sviestu un ieklāj cepumu kārtu. Ieliek uz 10 minūtēm ledusskapī sastingt.
Sablendētas zemenes ielej nelielā pannā un uz vidējas uguns karsē 5–7 minūtes, līdz masa sabiezējusi un apjomā samazinājusies uz pusi. Atdzesē, lai veidojas biezenis.
Bļodā sakuļ Filadelfijas sieru, līdz tas kļuvis mīksts. Pievieno zemeņu biezeni, pūdercukuru un aukstu saldo krējumu. Kuļ, līdz masa kļuvusi stingra. Tad to liek vienā veidnē vai sadala pa trim vai sešām. Ļauj, lai vēsumā pāris stundu sastingst.
Glazūrai saldo krējumu mazā katliņā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, uzlej šokolādes čipsiem un trīs minūtes neaiztiek. Pēc tam maisa, līdz izveidojas vijīga, plūstoša masa. Siera kūku rotā ar zemenēm un pārlej ar šokolādi. Noliek vēsumā, lai šokolāde sacietē.