Nav noslēpums, ka pasta pēdējā laikā ir viens no iecienītākajiem ēdieniem arī Latvijā. Un kā gan citādi, jo to ir vienkārši un ātri pagatavot, turklāt ir iespējams variēt ar neskaitāmām piedevām, kas katru reizi sniegs citādu un unikālu garšu. Šoreiz tev piedāvājam iepazīties ar interesantu un sātīgu pastas recepti tavām decembra vakariņām.
Fusilli ar krāsnī ceptiem medus topinamburiem, timiāna fritiem un smalki sagrieztu Parmigiano Reggiano
RECEPTE VIENAI PORCIJAI
“Dobeles dzirnavnieka” Fusilli 40 g
Topinamburi 100 g
Meža ziedu medus 20 g
Parmigiano Reggiano siers 20 g
Ķiploki 20 g
Timiāns 1 g + 1 g fritēšanai
Lauru lapas 1 g
Rozmarīns 1 g
Oliveļļa 15 ml + 100 ml fritēšanai
Sāls, melnie pipari
PASTAS PAGATAVOŠANA
Katliņā uzvāri ūdeni un liec iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas. Vāri, līdz pasta ir “al dente” (no itāļu valodas “uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets). Ja neuzticies savai “uz zoba” sajūtai, tad paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma. Nokās pastu caur sietiņu.
TOPINAMBURU PAGATAVOŠANA
Nomazgā un notīri topinamburus, ieliec tos bļodā kopa ar olīveļļu, meža ziedu medu, rozmarīnu, timiānu, lauru lapu, ķiploku, sāli un pipariem. Visu apmaisi un bļodas saturu ietin folijā. Liec cepeškrāsnī 180º C uz 20-30 min (atkarībā no topinamburu lieluma – jo lielāki topinamburi, jo ilgāk cep).
TIMIĀNA FRITU PAGATAVOŠANA
Uzkarsētā pannā ielej olīveļļu. Kad eļļa ir uzkarsēta, pievieno timiāna zariņus. Jācep apmēram 15 sekundes, līdz timiāns beidz čurkstēt. Pēc cepšanas izliec timiānu uz papīra salvetes nosusināties.
SERVĒŠANA
Uz šķīvja liec Fusilli, krāsnī ceptus topinamburus, garnē ar fritētu timiānu, smalki sarīvētu Parmigiano Reggiano sieru un kādu smalku joku.
Labu apetīti!
Šefpavārs: Rihards Frīdenbergs Kalniņš.
Recepti piedāvā “Dobeles dzirnavnieks”.